Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

KNMI waarschuwt voor onweer en windstoten

Het KNMI heeft voor dinsdag code geel afgegeven voor het hele land. Aan het begin van de middag trekt een zone met onweersbuien en windstoten van rond de 70 kilometer per uur van zuidwest naar noordoost over het land. Aan de zuidwestkust waait vanaf het middaguur een stormachtige zuidwest- tot westenwind met zware windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur. Het onstuimige weer breidt zich in de loop van de middag en avond van het zuidwesten uit over de gehele kust.

Bekijk de actuele weersvoorspelling

Hoorzitting voormalig Trump-adviseur Page vanwege mogelijke Russische inmenging

Carter Page, een voormalig adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, moet voor een speciale commissie verschijnen om te getuigen in het onderzoek naar de Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen. Page, die zakenbelangen heeft in Rusland, zou met Russische functionarissen gesproken hebben over de mogelijkheid tot opheffing van de economische sancties als de Republikeinse kandidaat als president gekozen wordt.

Conclusie Hoge Raad in zaak Zes van Breda

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 14 oktober 2015 in de herzieningsprocedure de veroordelingen van alle verdachten in de zaak de ‘Zes van Breda’ in stand gelaten. De verdachten zijn respectievelijk in 1994 en 1995 veroordeeld voor betrokkenheid bij de doodslag op een vrouw, nadat zij onder dwang was meegenomen met de bedoeling om geld te stelen. De Hoge Raad beslist nu of het tweede oordeel van het gerechtshof in stand blijft of dat het opnieuw moet.

Uitspraak kort geding over gebruik van de naam Artikel 1 

Er wordt uitspraak gedaan in het  kort geding over het gebruik van de naam Artikel 1 De Rotterdamse organisatie tegen discriminatie Art. 1 begon een gerechtelijke procedure tegen Sylvana Simons vanwege de naam van haar politieke partij Artikel 1. Volgens het Rotterdamse bureau maakt Simons met de partijnaam inbreuk op het merkrecht op de naam 'Artikel 1', dat de organisatie in 2007 liet vastleggen voor de Benelux. 

En verder:

- houdt de nieuwe bondscoach Dick Advocaat in Noordwijk een persconferentie

- geeft de TUDelft een demonstratie van het direct en snel opladen van een elektrische auto door middel van zonne-energie.

Weer:

:

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg