Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Nederlands elftal oefent tegen Ivoorkust

Oranje oefent in De Kuip tegen Ivoorkust. Net als het oefenduel met Marokko op woensdag staat deze interland onder leiding van interim-bondcoach Fred Grim. Dick Advocaat en Ruud Gullit gaan pas na deze wedstrijd aan de slag bij Oranje. Volgende week vrijdag speelt Nederland in de WK-kwalificatie tegen Luxemburg.

Benefietconcert Ariana Grande in Manchester

Het benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Manchester vindt zondag plaats. De 23-jarige zangeres wordt bijgestaan door artiesten als Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay en Take That. Ook Miley Cyrus, Usher, Niall Horan en Pharrell zingen tijdens het benefietconcert, dat plaatsvindt op het cricketveld van Old Trafford. Op het veld is plaats voor 50.000 toeschouwers. Het concert wordt live uitgezonden door BBC op radio en televisie. 

Duitse minister naar Ankara voor bemiddeling

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel gaat naar Ankara om te praten over het bezoekverbod aan de luchtmachtbasis Incirlik. De regering-Erdogan wil niet dat Duitse parlementariërs de daar gelegerde 250 manschappen bezoekt die in Incirlik zijn gelegerd om te helpen in de strijd tegen IS. Dit is omdat Turkije van mening is dat Duitsland voor veel staat waar Turkije tegen is. De regeringspartij CDU wil de Duitse troepen uit Turkije terugtrekken, maar wacht het bezoek van Gabriel nog even af.

Demonstratie voor vrijlating politieke gevangenen Marokko

Het protest, georganiseerd door het Comité Mohsin Fikri Nederland, vraagt aandacht voor de politieke gevangenen in het noorden van Marokko. Onder meer sprekers Kati Piri, Europarlementariër van de PvdA en oud-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch staan op het programma. Sinds oktober is het onrustig in het Rifgebergte in Noord-Marokko, een gebied waar met name Berbers wonen en dat economisch is achtergesteld op de rest van het land. Nasser Zefzafi, het gezicht van de protesten tegen de armoede, werd afgelopen week opgepakt. 

En verder:

- is zondag de tweede dag van Pinkpop in Landgraaf, met als hoofdacts Green Day en Sean Paul.

- wordt in Mugello de MotoGP-race van Italië verreden, met Valentino Rossi aan de start. Hij is hersteld van zijn ongeluk van vorige week.

Weer:

Op beide pinksterdagen is vooral landinwaarts een bui mogelijk, maar de zon schijnt ook van tijd tot tijd. Daarbij wordt het 18 tot 22 graden

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg