Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

48e editie van Pinkpop 

Zaterdag start in Landgraaf de 48e editie van het jaarlijkse popfestival Pinkpop. Zaterdag staan Kensington, Martin Garrix en Justin Bieber als grote acts op het programma. Later dit weekend zijn er ook nog optredens van onder meer Chef'Special, Kings of Leon en Live. Het festival duurt tot en met maandag. 

Finale Champions League

In Cardiff, de geboortestad van Real Madrid-aanvaller Gareth Bale, staan Real Madrid en Juventus tegenover elkaar in de finale van de Champions League. De Spaanse kampioen kan de eerste club worden die de Champions League tweemaal op rij wint. Juventus verloor de finale in 2015 van FC Barcelona. In 1996 won de huidige kampioen van Italië de Champions League voor het laatst. Destijds werd Ajax na strafschoppen verslagen. De wedstrijd begint om 20.45 en is live te zien op NU.nl. 

Van den Hout ingewijd als nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden

Ron van den Hout, tot voor kort tweede man van het bisdom Den Bosch, zal in de Sint Jozefkathedraal in Groningen worden ingewijd. Van het Hout volgt de oud-bisschop Gerard de Korte op, van wie hij de rechterhand was in Den Bosch. De aanstelling van Van den Hout werd eerder al bekrachtigd door paus Franciscus. 

Zeeman bestaat vijftig jaar

Textielketen Zeeman viert zaterdag zijn vijftigste verjaardag. De eerste winkel ging in 1967 open in Alphen aan den Rijn. Met de overname van de keten Brons werd het bedrijf in 1980 in eenn klap de grootste textieldiscounter van Nederland. Kort daarop ging de keten de grens over. Inmiddels bezoeken jaarlijks 66 miljoen mensen winkels van Zeeman in Europa. Er zijn 1.280 filialen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Luxemburg.

Roparun 2017 van start

Het startschot voor de 26e editie van de estafetteloop Roparun wordt in Hamburg gegeven door presentatrice Sylvie Meis en in Parijs door voormalig atlete Nelli Cooman. De loop van meer dan 500 kilometer gaat vanaf beide locaties naar Rotterdam waar de intocht op 5 juni tussen 11:00 en 19:00 uur op de Coolsingel zal plaatsvinden. Dit jaar loopt er voor het eerst een team van Running Blind mee, een groep van acht hardlopers met een visuele beperking.

En verder:

- Vertrekken Nederlandse mariniers naar Roemenië voor een grote NAVO-oefening. 

- Spelen de Nederlandse volleybalvrouwen een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. 

- Ontvangt de paus vierhonderd kinderen uit gebieden in Italië die vorig jaar door aardbevingen werden getroffen. 

Weer:

In de nacht van vrijdag op zaterdag vallen er op verschillende plekken in het land buien, met lokaal hevige regen en kans op onweer. Zaterdag overdag is het bewolkt en vallen er eveneens enkele buien. Het wordt 20 tot 25 graden. Ook tijdens de rest van het Pinksterweekend wisselen zon, wolkenvelden en buien elkaar af bij temperaturen tussen de 18 en 23 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg