Uitspraak in zaak 'Maseratiman' Möllenkamp, Alpe d'Huzes in strijd tegen kanker

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Uitspraak in ontnemingszaak 'Maseratiman' Möllenkamp

Het Openbaar Ministerie wil ruim 2 miljoen euro van de voormalig Rochdale-baas Hubert Möllenkamp zien. De 67-jarige Möllenkamp werd eind maart in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar en drie maanden gevangenisstraf. Volgens het gerechtshof heeft hij zich onder meer schuldig gemaakt aan het aannemen van steekpenningen, witwassen en meineed. Het luxe leven dat hij leidde en de auto's waarin hij reed, leverden hem bijnamen als 'Zonnekoning' en 'Maseratiman' op.

Wereldrecordpoging grootste zandtekening ter wereld

Maar liefst 1.377 kinderen van alle elf Obase basisscholen van Schouwen-Duiveland, 140 docenten en 200 vrijwilligers gaan proberen de grootste zandtekening ter wereld te maken: een Zeeuwse Knoop. Deze knoop is zo groot als 12 voetbalvelden en heeft een minimale diameter van 300 meter. 

Regiezitting in zaak-'Tattookillers'

Vier zogenoemde 'tattookillers' worden verdacht van de moord op mede-tattookiller Onno Kuut in maart 2009. Zijn lijk werd op 25 maart 2009 in de duinen van Hoek van Holland aangetroffen. Hij was gemarteld, gestoken, en zijn keel was doorgesneden. De verdachten, Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. worden de 'tattookillers' genoemd vanwege hun identieke tatoeages van Chinese tekens.

Fietsers halen op Alpe d'Huez geld op voor strijd tegen kanker

Ruim vierduizend deelnemers beklimmen ook dit jaar lopend of fietsend de legendarische Alpe d'Huez in Frankrijk om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Om 4.30 werd het startschot van 'Alpe d'Huzes gegeven door Maarten van der Weijden, olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt. 

Kabinet presenteert aanpassingen begroting

Demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stuurt donderdag de Voorjaarsnota naar de Tweede Kamer. De Voorjaarsnota laat zien welke wijzigingen er door het kabinet zijn doorgevoerd ten opzichte van de Miljoenennota die in september vorig jaar op Prinsjesdag werd gepubliceerd. Vorige week maakte Dijsselbloem al bekend dat het kabinet tegenvallers moet incasseren, maar er blijft volgend jaar en de jaren erna sprake van een begrotingsoverschot.

En verder:

- Tijdens de top tussen de EU en China, die in Brussel voor de negentiende keer wordt gehouden, worden onderwerpen als handel, klimaatverandering en migratie besproken. Ook is er gelegenheid om buitenlands beleid en veiligheid te bespreken. Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad en Jean-Claude Junker, voorzitter van de Europese Commissie vertegenwoordigen de EU, China stuurt vicepremier Li Kequiang naar de hoofdstad van België.

- Minister Melanie Schultz opent in Delft een dertig meter lange testbuis om op lage snelheid de technologie voor een futuristische vervoersysteem te testen, de zogeheten hyperloop.

Weer:

Overdag is het zonnig met minder stapelwolken dan woensdag. De temperatuur varieert tussen 20 graden aan de noordkust tot 26 graden in het zuidoosten. Langs de kust steekt een zeewind op. (Bron: KNMI)

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie