Ajax-Manchester United in finale Europa League, Trump bezoekt paus

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Ajax Manchester finale Europa League

In Stockholm strijden Ajax en Manchester United om de Europa League. Behalve de eer verdient de winnaar 6,5 miljoen euro aan prijzengeld en een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League voor komend seizoen. Ajax staat voor het eerst sinds 1996 in een Europese finale. Destijds werd er na strafschoppen verloren van Juventus in de eindstrijd van  de Champions League. De wedstrijd tussen Ajax en United begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina.

Inhoudelijke behandeling zaak Posbankmoord

De inhoudelijke behandeling van de zogenaamde Posbankmoord begint. In de zaak staan twee mannen terecht voor de dood van Alex Wiegmink. Beide verdachten hebben een andere lezing over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van Wiegmink in 2003. Verdachte Frank S. (56) uit Boekel zegt dat ze de auto van Wiegmink wilden stelen en dat het ging om een uit de hand gelopen carjacking. Verdachte Souris R. (43) uit Veghel zweeg tegen de politie, maar heeft in afgeluisterde gesprekken gezegd dat ze bezig waren met een drugsdeal en dat ze door Wiegmink werden betrapt.

President Trump ontmoet Paus Franciscus

De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdagavond aangekomen in Rome. Trump is daar voor een ontmoeting met Paus Franciscus. De ontmoeting van woensdag is beladen, omdat de paus zich in het verleden nogal eens kritisch uitliet over Trump, die toen nog presidentskandidaat was. Trump liet zich op zijn beurt ook negatief uit over de stellingname van de paus over tal van kwesties. 

Pro-formazitting in zaak afperser Jumbo

De eerste dag van de pro-formazitting in het hoger beroep in de zaak van de 52-jarige Alex O. uit Leeuwarden staat op de agenda. Hij wordt er van verdacht begin 2015 gedurende enkele maanden winkelketen Jumbo te willen afpersen. De man stuurde dreigmails en een verjaardagskaart met een explosieve stof naar een vestiging in Zwolle. Ook plaatste hij explosieven - gemaakt met kookwekkers die hij kocht bij Blokker - bij twee filialen in Groningen.

En verder:

- Vecht Tom Dumoulin in de Giro voor behoud van de leiderstrui nadat een sanitaire stop hem dinsdag veel tijd heeft gekost. 

- Verwacht Amsterdam duizenden bezoekers die live de finale van de Europa League kunnen kijken op het Museumplein. 

- Verstrijkt de deadline voor het aanleveren van alle correspondentie tussen president Trump en de ontslagen FBI-directeur James Comey aan de voorzitter van de Ethiek-commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. 

Weer:

Het is overwegend zonnig, met in de middag richting het binnenland een toenemende kans op bewolking. Er is weinig wind bij temperaturen van 18 tot 25 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

NUwerk

Tip de redactie