Dumoulin weer in actie in Giro, beslissingen in buitenlandse competities

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Dumoulin in vijftiende etappe Giro

Tom Dumoulin gaat verder met het verdedigen van zijn roze leiderstrui in de Giro d'Italia. De vijftiende etappe naar Bergamo kent in de laatste vijftig kilometer een klim van tweede categorie ene een klim van derde categorie. De top van die laatste col ligt op 28 kilometer van de streep. Deze etappe is de laatste rit voor de derde en laatste rustdag van maandag.

Strijd om promotie/degradatie Eredivisie

In de play-offs om promotie/degradatie staat vier duels op het programma. Roda JC ontmoet Helmond Sport (12.30 uur). Om 14.30 uur worden NAC Breda-Volendam en Cambuur-MVV gespeeld. NEC en Emmen spelen om 16.45 uur. Het gaat om de terugwedstrijden. De winnaars van deze duels spelen om twee plaatsen in de Eredivisie.

Erdogan weer voorzitter regerende AK-partij

Begin mei werd de Turkse president Recep Tayyip Erdogan weer lid van de door hem in 2001 opgerichte AK-partij. Erdogan moest als president aanvankelijk boven de partijpolitiek staan, maar die voorwaarde kwam te vervallen toen een meerderheid van de Turken op 16 april koos voor grondwetswijzigingen die Erdogan meer macht hebben gegeven. 

Beslissingen in Buitenlandse topcompetities

In twee grote voetballanden valt de beslissing in de strijd om het kampioenschap. In Italië kan Juventus de titel pakken in een thuisduel tegen Crotone. In de strijd om de titel in Spanje heeft Real Madrid aan een punt genoeg in de uitwedstrijd bij Malaga (20.00 uur). Barcelona kan alleen nog kampioen worden bij verlies van Real, mits het dan zelf in eigen huis wint van Eibar (20.00 uur). In dat geval telt het onderlinge resultaat, dat in het voordeel is van de Catalanen. In Engeland is de titelstrijd al beslist, maar knokken Manchester City, Liverpool en Arsenal nog om kwalificatie voor de Champions League.

Zwitserland stemt over duurzame energie

Zwitserland gaat naar de stembus in referendum over duurzame energie. In het referendum kan er gestemd worden over het plan van de regering om af te stappen van kernenergie en over te gaan op duurzame manieren van energie opwekken zoals met zonnepanelen of windmolens. Om dit te kunnen financieren zouden consumenten bij een overstap naar duurzame energie een toeslag moeten betalen over hun elektriciteitsrekening. 

En verder:

- is de tweede dag van de Racedagen op Zandvoort. Max Verstappen is de grote publiekstrekker. Zaterdag zorgde de grote opkomst al voor verkeersdrukte. Dat wordt zondag weer verwacht.

Weer:

Zondag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt dan 17 tot 20 graden. Maandag wordt het met 22 tot 24 graden nog warmer. Ook dan blijft het droog en is er zon.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Tip de redactie