Partijcongressen VVD en ChristenUnie, protest tegen erfpacht

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Partijcongres ChristenUnie

Zaterdag komen de leden van de ChristenUnie in Lunteren bij elkaar voor het 35e partijcongres. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers zal in zijn speech nader ingaan op de turbulente formatieweek waarin zijn partij, na het klappen van de eerste formatiepoging, nadrukkelijk in beeld is gekomen als nieuwe onderhandelaar naast de VVD, CDA en D66.

Tweede dag congres VVD

Ook de VVD komt zaterdag voor de tweede dag op rij samen op het VVD-congres in het Arnhemse Papendal. Het congres zou onofficieel in het teken staan van Henri Keizer, de voorzitter die in opspraak raakte vanwege een dubieuze zakendeal. Keizer stapte donderdag definitief op en de VVD gaat nu op zoek naar een nieuwe voorzitter. Vice-voorzitter Jeannette Baljeu neemt het voorzitterschap tijdelijk waar.

Amsterdammers protesteren tegen erfpact

Het is niet de eerste keer dat Amsterdammers de straat op gaan om te protesteren tegen het plan van de gemeente om over te gaan op een eeuwigdurende erfpachtregeling. Erfpachters zijn vooral boos over de in sommige gevallen hoog oplopende kosten voor de overstap naar de nieuwe regels. De manifestatie gaat om 14.00 uur van start bij de Stopera in het centrum van de stad.

Laatste dag aanmelding bijzondere trekking Staatsloterij

Het is zaterdag de laatste dag waarop gedupeerde spelers van de Staatsloterij zich kunnen aanmelden voor de bijzondere trekking op 27 mei. De trekking is bedoeld om spelers tegemoet te komen die tussen 2000 en 2008 of met de Koninginnedagtrekking in 2008 hebben meegedaan. De Staatsloterij komt hen tegemoet, omdat het gokbedrijf niet eerlijk was over de winkansen. Op vrijdag bleken er al 2,5 aanmeldingen voor de trekking te zijn gedaan.

En verder:

- Is het Huidkankerdag. 

- Trouwt Pippa Middleton, het bekende schoonzusje van de Britse prins William, met James Matthews. 

- Gaan Venezolanen naar verluidt opnieuw op grote schaal de straat op om te demonstreren tegen het beleid van president Maduro. 

Weer:

Het is zaterdag een groot deel van de dag wisselvallig met wolkenvelden. Op sommige plekken valt ook een bui. Aan het eind van de middag klaart het op en is er meer ruimte voor de zon. Bij een wind uit het zuidwesten wordt het ongeveer 16 tot 20 graden. Zondag is het droog en is er ook meer ruimte voor de zon. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Tip de redactie