Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Ontnemingsvordering tegen crimineel Baybasin

Justitie wil geld van de tot levenslang veroordeelde crimineel Huseyin Baybasin. De veroordeelde crimineel heeft volgens het Openbaar Ministerie 3,5 miljoen euro verkregen door bedreiging en afpersing van onder meer drugshandelaren in Turkije. De Koerd zit in Nederland een levenslange gevangenisstraf uit voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, drugsproductie en deelname aan een criminele organisatie. Het gerechtshof in Den Bosch buigt zich vrijdag over de inhoudelijke behandeling.

President Trump brengt bezoek aan Saudi-Arabië

Donald Trump gaat op zijn eerste buitenlandreis. De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn eerste reis naar Saudi-Arabië te plannen, is een duidelijke boodschap aan het koninkrijk in het Midden-Oosten. Trump wil de gespannen band die de VS met Saudi-Arabië had ten tijde van Barack Obama beëindigen. De Amerikaanse president zal tijdens zijn bezoek met verschillende Arabische en islamitische leiders spreken over onder meer de strijd tegen het terrorisme. 

Uitreiking Rinus Michels Award

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Peter Bosz (Ajax), Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fraser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) zijn de vijf genomineerden voor de titel van trainer van het jaar in de Eredivisie. De hoofdtrainers van de Eredivisieclubs bepalen zelf wie de Rinus Michels Award moet krijgen. In de Jupiler League maken Maurice Steijn (VVV-Venlo), Ron Elsen (MVV) en Peter van den Berg van RKC Waalwijk dit jaar kans op de prijs.

En verder:

- Gaat de Coentunnel om 21.00 uur dicht. De afsluiting duurt tot met maandag en is het gevolg van werkzaamheden.

- Meert het grootste containerschip ter wereld, de MOL Triumph, naar verwachting om 15.00 uur aan in Rotterdam.

Weer:

Vrijdagochtend is het eerst hoofdzakelijk bewolkt en kan er vooral in het westen van het land een bui vallen. Gedurende de rest van de dag is er ook in andere delen van het land kans op een bui. Richting de avond wordt het weer droog. Het wordt tussen de 14 en 20 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg