Klokkenluider Chelsea Manning vrij, Play-offs Eredivisie van start

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Klokkenluider Chelsea Manning vrij

Klokkenluider Chelsea Manning komt vrij. Manning werd in 2013 veroordeeld tot een celstraf van 35 jaar voor het lekken van geheime informatie aan website Wikileaks. Het gelekte materiaal bevatte onder meer een video waarop te zien is dat Amerikaanse militairen elf Iraakse burgers doodschoten. President Obama maakte tijdens zijn laatste week als president bekend dat Manning vervroegd zou vrijkomen.

Play-offs Eredivisie om Europees voetbal van start

In de strijd om het laatste ticket voor Europees voetbal worden de eerste duels gespeeld. FC Utrecht speelt als nummer vier van de Eredivisie om 18.30 uur uit tegen sc Heerenveen. AZ gaat na de verloren bekerfinale in de herkansing tegen FC Groningen. Dit duel begint om 20.45 uur. 

Bekijk het programma en de eindstand in de Eredivisie

ABN Amro presenteert eerste kwartaalcijfers

ABN Amro presenteert zijn resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. In het vierde kwartaal van 2016 boekte de bank bijna een kwart meer winst vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 333 miljoen euro. Het concern wist te profiteren van een toename van de kredietverlening en significant lagere kredietvoorzieningen. Over heel 2016 realiseerde ABN Amro een winstgroei van 8 procent. Een tegenvaller voor de bank was de compensatieregeling rond gedupeerde mkb'ers met een rentederivaat.

En verder:

- viert Koningin Maxima haar 46ste verjaardag.

- is er wederom een regiezitting in het hoger beroep van de zaak rond de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De nieuwe advocaat van Anouar 'Popeye' B. heeft enkele onderzoekswensen en die worden woensdag besproken. De Inhoudelijke behandeling vindt in oktober plaats.

- gaat het Filmfestival van Cannes van start.

Weer en verkeer:

Woensdag trekken de wolken in het noorden langzaam weg en wordt het overal behoorlijk zonnig. Het blijft overwegend droog en het wordt op veel plaatsen zomers warm met 23 tot 28 graden, lokaal nog iets warmer. De zuidoostenwind is matig. Donderdag verdrijven regen en onweer de warmte, vrijdag is het vrij wisselvallig en 17 graden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

NUwerk

Tip de redactie