Demonstraties tegen situatie Venezuela in Den Haag, finale Eurovisie Songfestival

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Kwalificatie Grand Prix Spanje

Max Verstappen probeert om 14.00 uur een goede startpositie te bemachtigen voor de Grand Prix van Spanje. De coureur van Red Bull Racing moet in de kwalificatie opboksen tegen de tot nu toe oppermachtige auto's van Mercedes en Ferrari. Vorig jaar ging de destijds 18-jarige Nederlander nog verrassend met de zege aan de haal op het Circuit Barcelona-Catalunya en werd hij de jongste racewinnaar ooit in de Formule 1.

[[articlelink:http://www.nu.nl/formule-1/4684674/alles-gp-spanje-lastig-verstappen-kunstje-herhalen.html]]

Demonstratie tegen situatie Venezuela in Den Haag

In Den Haag wordt gedemonstreerd tegen de huidige dictatuur in Venezuela. Ook worden de protestdoden herdacht die de afgelopen tijd in het land vielen tijdens demonstraties tegen het beleid van president Nicolás Maduro. De mars zal om 13.00 uur van start gaan op de Stadhoudersplein en eindigt bij het Vredespaleis.

[[articlelink:http://www.nu.nl/dvn/4628130/er-hand-in-venezuela.html]]

Finale Eurovisie Songfestival

OG3NE vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival met het nummer Lights and Shadows, een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder. De dames zijn zaterdag als zesde aan de beurt tijdens de finale in het Oekraïense Kiev. Het Songfestival begint om 21.00 uur en is te zien op NPO1 en te volgen in ons liveblog. 

Parijs veilt slotjes beroemde brug Seine

Parijs veilt de slotjes die in de loop van de jaren aan de beroemde Pont des Arts over de Seine werden geketend, in bundels van 150 stuks voor zo'n 150 tot 200 euro. De opbrengst van de veiling komende zaterdag gaat naar hulporganisaties die zich inzetten voor vluchtelingen in Parijs. 

En verder:

- Is het de wereldwijde dag van de fairtrade. 

- Op de 45e editie van de Nationale Molendag draaien en malen meer dan negenhonderd molens, verspreid over heel Nederland. Veel molenaars organiseren dan extra activiteiten op en rond de molens. 

- Wordt de Dafne Schippersbrug in Utrecht officieel geopend. 

Weer:

Het is zaterdag overdag overwegend wisselvallig met enkele buien, maar ook perioden met zon. Later op de middag is er ook kans op een enkele onweersbui. Bij een matige wind wordt het wel relatief warm, met temperaturen uiteenlopend van 17 tot 21 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

NUwerk

Tip de redactie