Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 mei 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Eerste halve finale Champions League tussen Real en Atletico

De halve finales in de Champions League beginnen, met de heenwedstrijd tussen Real Madrid en Atletico Madrid. De twee stadgenoten stonden in 2014 en 2016 tegenover elkaar in de finale van het miljoenenbal en steeds trok Real aan het langste eind. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Veronica, NU.nl en NUsport en begint om 20.45 uur.

Onthulling monument ter nagedachtenis aan bemanning neergestorte bommenwerper

Dinsdag wordt er een monument onthuld ter nagedachtenis aan de bemanning van het geborgen vliegtuig de Vickers Wellington. De Britse bommenwerper, met Poolse bemanning, werd in de nacht van 8 op 9 mei 1941 neergeschoten en stortte neer in het IJsselmeer. Afgelopen zomer zijn de resten van het vliegtuig geborgen.

Uitspraak afpersing met naaktfoto's

De rechtbank in Den Haag doet vandaag uitspraak tegen Rutger S. die een groep van ten minste tien man afperste door te dreigen naaktfoto's van ze te verspreiden. S. gaf zich op seksdatingsites uit als vrouw en slaagde erin flink wat seksueel getinte foto's van andere mannen los te krijgen. Vervolgens chanteerde hij ten minste tien vermeende aanbidders voor een bedrag van bijna 55.000 euro.

Begin inhoudelijke behandeling Kasteelmoord België

Dinsdag begint de inhoudelijke behandeling van de zogenaamde kasteelmoord in België met het horen van getuigen. De zaak draait om de Belgische kasteelbewoner Stijn Saelens, die in januari 2012 werd doodgeschoten in het West-Vlaamse Wingene. Volgens de Belgische justitie gebeurde dit in opdracht van zijn schoonvader André G. Die beweert dat het slachtoffer incest heeft gepleegd met zijn dochtertje. De Tilburger Franciscus ‘Roy’ L. zou de huurmoord volgens het OM hebben gepleegd met zijn inmiddels overleden oom uit Eindhoven. Evert de C. uit Zeeland staat terecht voor zijn rol als vermoedelijk ‘moordmakelaar’. De vierde verdachte, Pierre S., zou de moord op verzoek van zijn vriend G. hebben georganiseerd. 

Resultaten eerste kwartaal moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

Dinsdag komt het beursgenoteerde moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl met cijfers over het eerste kwartaal. Vorig jaar ontving Takeaway.com nog 46 procent meer bestellingen voor maaltijden dan in 2015. Specifiek in Nederland nam het aantal bestellingen met bijna een derde toe. Niet alleen Takeaway.com, maar ook DSM, Fugro, Mastercard, GrandVision en Apple presenteren dinsdag kwartaalcijfers.

En verder:

- ontvangt deRussische president Vladimir Poetin de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze zullen onder meer de crisis in Oekraïne en de oorlog en Syrië bespreken. Volgens een woordvoerder van Merkel is de ontmoeting een voorbereiding voor de G20-top in juli.

- is het Wereld Astma Dag, waar wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de chronische ontsteking aan de luchtwegen. In Nederland lijden 610.000 mensen aan astma, waarvan ongeveer 100.000 kinderen.

Weer:

Dinsdag is er veel bewolking en breiden buien zich vanuit het oosten naar het zuidwesten van het land uit. Slechts af en toe schijnt de zon. De wind draait naar noord tot noordoost, 2 tot 5 Bft, en het wordt 14 graden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg