Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Bekerfinale tussen AZ en Vitesse

Om 18.00 uur wordt in de Rotterdamse Kuip de Bekerfinale van 2017 afgetrapt, tussen AZ en Vitesse. De club uit Arnhem kan voor het eerst in zijn 125-jarig bestaan de KNVB-beker winnen. Vitesse verloor de finale driemaal. Tegenstander AZ won de cup in 2013, 1982, 1981 en 1978. Het duel wordt live uitgezonden op NU.nl en Veronica.

Grand Prix van Rusland in Sochi 

De Formule 1 is Sochi neergestreken voor de Grand Prix van Rusland. De rode lichten gaan om 14.00 uur uit voor 53 ronden. Ferrari staat er goed voor, met voor het eerst sinds 2008 twee auto's op de eerste startrij. Sebastian Vettel vertrekt van pole position. Max Verstappen kende een matige kwalificatie en begint als zevende. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton vertrekken van respectievelijk de derde en vierde startplaats.

Voorbeschouwing F1: Verstappen laatste keer in 'oude' auto
Voorbeschouwing F1: Verstappen laatste keer in 'oude' auto

En verder:

- De Italiaanse Democratische Partij kiest zondag zijn nieuwe leider na het aftreden van Matteo Renzi in februari als partijleider. Renzi trad in december af als premier van Italië omdat zijn hervormingsplannen in een referendum werden verworpen. 

- Op zondag begint in het Beursgebouw Eindhoven de tweedaagse beurs Halal Expo Europe. Hier kunnen ondernemers die halalproducten maken elkaar ontmoeten. Het is de derde editie van de beurs. Volgens de organisatie heeft de Europese halalindustrie een geschatte waarde van bijna 70 miljard dollar.

Weer:

Zondag is het vrij zonnig weer. de maxima lopen op naar 16 tot 19 graden. Het waait een stuk harder. De wind is matig tot krachtig uit het zuidoosten, 4 tot 6 Bft. Mogelijk valt in Zeeland in de avond een bui. Volgende week begint wisselvalliger en minder zacht.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg