Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

AkzoNobel houdt algemene aandeelhoudersvergadering

AkzoNobel houdt een algemene aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. Het verf- en speciaalchemiebedrijf is een overnamedoelwit van de Amerikaanse verfproducent PPG Industries, die maandag opnieuw zijn bod op het Nederlandse concern heeft verhoogd. AkzoNobel heeft de avances van PPG tot nu toe afgewezen, maar meerdere aandeelhouders dringen er bij het bedrijf op aan om toch aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. AkzoNobel hoopt intussen een overname af te wenden door zijn divisie speciaalchemie af te splitsen.

Bijzondere onthulling bij Arena op verjaardag Cruijff

Dinsdag zou Johan Cruijff 70 jaar zijn geworden. De Cruyff Foundation doet 'een bijzondere onthulling ten aanzien van het voortbestaan van de Cruyff Legacy'.  Dit is na afloop van een hardloopwedstrijd over 14 kilometer  in Amsterdam met finish bij de Arena. De laatste weken zwellen de geruchten weer aan dat het thuisstadion van Ajax de naam gaat dragen van de legendarische voetballer.

Uitspraak hoger beroep schietpartij Breda

Het gerechtshof in Den Bosch doet uitspraak in de zaak van een fatale schietpartij in het winkelgebied van Breda. De 36-jarige Pearl S. uit Breda wordt er van verdacht op Goede Vrijdag 2015 Rudi Schouten te hebben doodgeschoten. Aanleiding voor het schietincident was dat S.eerst was aangevallen en geslagen met een bijl en een machete door Schouten en zijn broer. S. werd veroordeeld tot negen jaar celstraf, maar ging in hoger beroep.

Hoger beroep kindermishandeling Roelofarendsveen

Voor het gerechtshof in Den Haag dient de zaak rond de vermeende kindermishandeling van twee kinderen in Roelofarendsveen. Verdachten zijn de stiefmoeder Petra M. (35) en vader Ron T. (45). Het Openbaar Ministerie (OM) had respectievelijk zes en zeven jaar geëist voor de poging tot doodslag op de toen twaalfjarige dochter van T., en voor zware mishandeling van het meisje en haar broer. De rechter legde echter drie en anderhalf jaar cel op, waarop het OM in hoger beroep ging.  

En verder:

- Voor het gerechtshof in Den Bosch dient een pro-formazitting in het hoger beroep van de van moord verdachte John F.. Hij schoot op 10 augustus 2015 zijn ex Linda van der Giesen (28) dood op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. F. werd eerder veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Weer:

Dinsdag overdag trekt de regen in het zuiden weg, vervolgens trekken verspreid buien over het land. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Er waait een stevige noordwestenwind, 3 tot 5 Bft, en het wordt maximaal 8 tot 10 graden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg