Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Uitspraak in rechtszaak Sylvana Simons vs Denk

De politieke partij Denk eist een schadevergoeding van Sylvana Simons vanwege kritische uitlatingen over de partij. Sylvana sloot zich in 2016 aan bij de partij, maar begon in december van dat jaar haar eigen partij Artikel 1. De Stichting ondersteuning Groep Kuzu/Öztürk, waar Simons officieel in dienst was, eist nu 60.000 euro van haar wegens contractbreuk en het schenden van het geheimhoudingsbeding.

EU-buitenlandchef Mogherini naar Rusland

EU-buitenlandchef Federica Mogherini gaat naar Moskou om een aantal "urgente" onderwerpen te bespreken. Het is de eerste keer dat de Italiaanse oud-minister in de 2,5 jaar dat ze de post bekleedt naar Rusland gaat. Met minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov bespreekt Mogherini als belangrijkste punt het conflict in Syrië. Ook de situatie in Oekraïne, Libië, Iran, Afghanistan komt aan de orde, evenals de bilaterale relaties, die sterk onder druk staan sinds de Russische inlijving van de Oekraïense Krim in 2014.

Uitspraak over wrakingsverzoek voormalig fraudeofficier

De voormalig fraudeaanklager van het Openbaar Ministerie, Matthieu van S. (56), wraakte eerder deze maand de Haagse rechtbank in zijn strafzaak wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte. Twee weken daarvoor was tegen S. vijftien maanden cel geëist. De 56-jarige verdachte uit Soest, die ook een prominente rol vervulde in de VVD, heeft volgens het OM geprobeerd geld verborgen te houden, zodat zijn ex-vrouw, met wie hij in een vechtscheiding verwikkeld is, niet bij dat geld kon komen. 

Philips komt met cijfers eerste kwartaal

Philips komt maandag met cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Het bedrijf zag de verkopen eind vorig jaar nog oplopen. Philips boekte in het vierde kwartaal nog een nettowinst van 640 miljoen euro. De Europese Commissie onderzoekt momenteel of het concern prijsregels heeft overtreden. Mogelijk heeft het bedrijf online aanbieders van consumentenelektronica restricties wat betreft prijzen opgelegd.

Weer:

Maandag is het een lange tijd droog, al neemt in de middag vanuit het noordwesten de kans op regen toe. Pas in de late avond bereikt de regen het zuidoosten. Het wordt 10 tot 14 graden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg