Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Uitspraak in de zaak Guus Kouwenhoven

Het gerechtshof in Den Bosch doet uitspraak in de heropende strafzaak tegen zakenman Guus Kouwenhoven die wordt verdacht van verboden wapenleveranties aan het regime van de toenmalige Liberiaanse president Charles Taylor tussen 2001 en 2003. Ook wordt hem oorlogsmisdrijven ten laste gelegd. Het Openbaar Ministerie eiste in februari twintig jaar tegen Kouwenhoven.

Loting halve finales Europa League met Ajax

Ajax hoort vrijdag rond 13.00 uur bij de loting in het Zwitserse Nyon welke club de tegenstander is in de halve finale van de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz plaatste zich donderdag voor de laatste vier ten koste van Schalke 04. Een 3-2 nederlaag na verlenging in Gelsenkirchen was genoeg na de 2-0 thuisoverwinning van een week geleden. De mogelijke tegenstanders van Ajax zijn Manchester United, Olympique Lyon en Celta de Vigo.

Voortzetting zaak Haagse politiemol Amine A.

'De Haagse politiemol' Amine A. (27) wordt ervan verdacht dat hij als hoofdagent maandenlang in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen. Hij zou die hebben doorgegeven aan een vriend. De vriend zou de kwekerijen vervolgens leeg hebben gehaald voordat de politie binnenviel. In februari werd de zaak aangehouden omdat er nog een getuige gehoord moest worden.

Uitspraak in zaak oud-scheidsrechter Dick Jol

Dick Jol (60) hoort vrijdag van de rechtbank in Den Haag het vonnis over een zaak uit december 2015. Hij wordt er van verdacht een vrouw met een ijzeren staaf van een steiger in haar buik te hebben geslagen na een woordenwisseling. Dit gebeurde in november 2015 in Den Haag. Het openbaar ministerie heeft een celstraf van negentig dagen,waarvan 75 dagen voorwaardelijk geëist tegen Dick Jol. 

Heerenveen en Willem II Eredivisie

De 32e speelronde van de Eredivisie begint vrijdag met de confrontatie tussen Heerenveen en Willem II. De Friese club verloor vijf van zijn laatste zes competitieduels en moet zelfs vrezen de play-offs voor Europees voetbal nog mis te lopen. Willem II staat elfde en is vrijwel zeker van handhaving in de Eredivisie.

En verder: 

- Wordt de Britse koningin Elizabeth II 91 jaar oud. Ze is momenteel de langszittende nog levende vorst, een titel die ze recent overnam van de Thaise koning Bhumibol. 

- Komen Wereldhave, Wessanen en Philips Lightning met cijfers over het eerste kwartaal. 

Weer:

Er waait een matige wind uit het westen en er is behoorlijk wat ruimte voor de zon. Wel is er ook kans op wolkenvelden, met later op de dag landinwaarts ook een bui. Het wordt 12 tot 16 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg