Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Klaver weer aanwezig bij formatiegesprekken

De onderhandelingen over een nieuw kabinet gaan dinsdag weer door met Jesse Klaver. De GroenLinks-leider verontschuldigde zich afgelopen woensdag omdat zijn moeder met spoed in het ziekenhuis was opgenomen. Het overleg tussen de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaat om 14.30 uur verder. In de ochtend vergaderen de Tweede Kamerfracties.

Uitspraak hoger beroep Max Verstappen versus Picnic

De rechtbank doet uitspraak in hoger beroep in de zaak Max Verstappen versus Picnic. De zaak draait om een reclamefilmpje waarin de online supermarkt zijn sectorgenoot Jumbo parodieerde. Jumbo is een belangrijke sponsor van Verstappen. In het filmpje werd de suggestie gewekt dat Verstappen boodschappen van Picnic bezorgt. Picnic verwijderde het filmpje, maar het management van Verstappen eist een schadevergoeding.

Wrakingsverzoek in zaak Tristan van der Vlis

Twee verzekeringsmaatschappijen hebben een wrakingsverzoek neergelegd in de zaak die door slachtoffers van Tristan van der Vlis tegen zijn ouders is aangespannen. Van der Vlis schoot op 9 april 2011 vijf mensen en zichzelf dood in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Hij verwondde zeventien anderen. Dertien mensen die bij het bloedbad aanwezig waren, stellen de ouders hiervoor verantwoordelijk. Samen met de ouders, zijn ook hun verzekeringsmaatschappijen gedagvaard. Deze twee maatschappijen hebben nu het wrakingsverzoek ingediend. Om 11.00 uur buigt de wrakingskamer zich over dit verzoek.

Real Madrid verdedigt 2-1 voorsprong tegen Bayern

Dinsdagavond staan Real Madrid - Bayern München en Leicester City - Atletico Madrid op het programma in de return van de kwartfinales in de Champions League. Real verdedigt in eigen stadion een 2-1 voorsprong, de regerend kampioen van Engeland moet een 1-0 achterstand wegpoetsen. Real Madrid - Bayern München is dinsdag live te zien op Veronica en NU.nl. De uitzending begint om 20.00 uur. Op NUsport.nl zijn direct na afloop alle clips met hoogtepunten van deze wedstrijd en de samenvatting van Leicester City - Atletico Madrid te zien. 

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League.

Ontwikkelaarsconferentie Facebook

Dinsdag start de tweedaagse ontwikkelaarsconferentie F8 van Facebook. Hier worden vermoedelijk vernieuwingen voor het sociale netwerk aangekondigd. Ook zal het bedrijf naar verwachting updates geven over onderzoeksprojecten rond kunstmatige intelligentie en virtual reality.

En verder: 

- staakt taxidienst Uber zijn diensten in Denemarken. Reden voor sluiting is een nieuwe taxiwet in het land. De nieuwe wetgeving stelt taxibedrijven verplicht om stoelsensoren, videobewaking en geldmeters in auto's te gebruiken. Volgens Uber is het teveel werk om aan deze nieuwe eisen te voldoen.

- is het 75 jaar geleden dat door Amerikaanse vliegers een van de gewaagdste aanvallen in de Tweede Wereldoorlog werd uitgevoerd: De 'Doolittle Raid' op Japan.

Weer:

Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag vallen er van het noorden uit meer buien. Daarbij kan ook natte sneeuw vallen. In het oosten blijft het waarschijnlijk droog. Verder is het koud, met 's nachts minima van iets boven nul en kans op vorst aan de grond. Dinsdag vallen er vooral in het zuiden nog buien. Er is geregeld zon en het wordt 9 tot 10 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg