Wat gaat er maandag, Tweede Paasdag, in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Mike Pence spreekt met Zuid-Koreaanse president 

De Amerikaase vicepresident Mike Pence is zondag in Zuid-Korea aangekomen voor een meerdaags bezoek. Maandag zal hij spreken met de Zuid-Koreaanse president Hwang Kyo-ahn over de oplopende spanningen in de regio. De twee zullen overleggen hoe de landen omgaan met de ontwikkeling van het nucleaire programma van Noord-Korea, dat zondag nog een mislukte rakettest uitvoerde. Ook komen de handelsbetrekkingen tussen beiden landen ter sprake. 

Manifestaties Marine Le Pen in Parijs

Presidentskandidatie Marine Le Pen houdt maandag een verkiezingsmanifestatie in de Franse hoofdstad Parijs. Vorige week was er sprake van vandalisme op locaties waar het Front National, de partij van Le Pen, kantoor houdt in Parijs. Voorafgaand aan de manifestatie waren er zondag ook al demonstraties tegen de aankondigde verkiezingsmanifestatie die Le Pen maandag houdt. Le Pen zelf ligt onder vuur nadat ze, in navolging van haar vader, enkele omstreden uitspraken deed over de Tweede Wereldoorlog. 

Uitreiking 3FM-Awards 

NPO 3FM reikt in het Utrechtse TivoliVredenburg voor de dertiende keer de 3FM Awards uit, de prijzen voor de beste Nederlandse acts. Kensington, Broederliefde en Chef'Special maken alledrie met drie nominaties de meeste kans op een prijs. Tijdens de awardshow zijn er optredens van onder andere Jett Rebel, Kraantje Pappie en Fresku.

Nasleep uitslag referendum Turkije

Zondag konden de Turken stemmen in een referendum over achttien wijzigingen van de Turkse grondwet, die het parlementair systeem moeten omvormen tot een presidentieel systeem. De meeste Turken stemden voor de grondwetswijziging. Het nee-kamp heeft al gezegd dat ze een hertelling van de stemmen gaan aanvragen. 

En verder: 

- Komt Netflix met resultaten over het eerste kwartaal. 

- Is er ter ere van Tweede Paasdag een speciaal gebed met de paus in Vaticaanstad. 

- Starten lopers aan de Boston Marathon. 

Weer:

De nacht van zondag op maandag verloopt regenachtig. Maandagochtend trekt de regen richting het oosten weg waardoor het op Tweede Paasdag 's middags wat droger zal zijn. Het wordt 9 tot 11 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg