Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Zaak Mitch Henriquez voor de rechter

Een zitting in de zaak rond de dood van Mitch Henriquez. Er zal een rapport van een forensisch arts worden besproken, waarin wordt gesteld dat Henriquez niet is overleden als gevolg van verwurging na een nekklem. De meest waarschijnlijke doodsoorzaken zouden een hartstilstand of hartritmestoornissen zijn. De inhoud van het rapport wordt betwist door de advocaat van de nabestaanden van Henriquez, Richard Korver.

Trump ontmoet Chinese president

De Chinese president Xi Jinping brengt een bezoek aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump. In het buitenverblijf van Trump, Mar-a-Lago in Florida, zal de ontmoeting vooral gaan over de onderlinge handelsbetrekkingen, maar ook Noord-Korea zal op de agenda staan. Trump heeft al gezegd te willen ingrijpen als Noord-Korea het nucleaire programma niet staakt en wil daarbij steun van de Chinezen.

Dartsklassieker

In Dublin is de tiende ronde van de Premier League Darts. Raymond van Barneveld neemt het op tegen zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. De Hagenaar neemt het ook op tegen James Wade. Wereldkampioen Michael van Gerwen staat ook tegenover Wade.

Vooruitblik: Barney tegen Taylor en miljoenenpot op golftoernooi
Vooruitblik: Barney tegen Taylor en miljoenenpot op golftoernooi

Onderzoek veiligheid Schiphol

De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert donderdag het onderzoek naar de veiligheid van het vliegverkeer op Schiphol. De afgelopen jaren heeft de Onderzoeksraad meerdere incidenten op de luchthaven Schiphol onderzocht.

Zaak mishandeling homo's

Vijf verdachten van de mishandeling van een homopaar in Arnhem moeten donderdag voor de onderzoeksrechter in Arnhem verschijnen. Die bepaalt of de jongens van veertien en zestien jaar twee weken langer vastgehouden mogen worden. Woensdag werd al een verdachte vrijgelaten.

Uitspraak Loterijverlies

De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak in de zaak die de Telegraaf Media Groep (TMG) had aangespannen tegen Loterijverlies. Telegraafverslaggever Bart Mos beschuldigde Loterijverlies in de krant van fraude met geld van gedupeerden van de Staatsloterij.

Weer:

Donderdag zijn er overdag vrij veel wolkenvelden, maar het blijft wel droog. De middagtemperatuur blijft steken op zo'n 12 graden. De noordwestelijke wind is matig.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg