Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Hoge Raad beslist over uitlevering Aydin C.​

De Hoge Raad beslist over de uitlevering van Aydin C. aan Canada. C. zou een rol te hebben gespeeld bij de dood van Amanda Todd. Het Canadese meisje pleegde in 2012 op vijftienjarige leeftijd zelfmoord, na vier jaar lang digitaal te zijn gestalkt en nadat naaktfoto's van haar waren verspreid via sociale media. De uitlevering is niet verzocht voor vermeende betrokkenheid bij haar dood. 

In Canada wordt hij vervolgd voor bedreiging en dwang in het kader van een zedendelict en voor bezit en verspreiding van kinderporno. C. werd in maart Nederland veroordeeld tot tien jaar en acht maanden cel voor zedenmisdrijven en afpersing van 34 minderjarige meisjes.

Duitsland mag opgepakte Die Welt-journalist in Turkije bezoeken

Turkije heeft de Duitse regering toegezegd dat ze dinsdag toegang krijgt tot de Duitse journalist van de krant Die Welt, Deniz Yücel, die zeven weken geleden in Istanbul is aangehouden. Hij wordt beschuldigd van propaganda voor een terroristische organisatie en het aanzetten tot publiek geweld. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zei maandag dat een vertegenwoordiging van de Duitse ambassade in Turkije dinsdag met Yücel mag praten.

Midweekse speelronde Eredivisie van start

De 29e speelronde in de Eredivisie wordt doordeweeks afgewerkt. Degradatiekandidaat Excelsior neemt het om 18.30 uur thuis op tegen de nummer vier van de ranglijst, FC Utrecht. Excelsior staat alleen op doelsaldo boven de streep. Nummer zestien ADO Den Haag heeft evenveel punten, hekkensluiter Roda JC heeft twee punten minder. Daarna is het de beurt aan sc Heerenveen en Sparta Rotterdam, de nummers acht en dertien van de Eredivisie. De Friezen zijn bezig aan een slechte serie en verloren de laatste drie duels op rij. In de strijd om Europees voetbal kan trainer Jürgen Streppel wel weer een zege gebruiken.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Rechtszaak liquidatie Tommy van der Burg

Dinsdag begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak over de liquidatie van Tommy van der Burg. Van der Burg (31) werd bijna twee jaar geleden doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven. Hoofdverdachte is Patrick V. Ook Monique G. staat terecht. Justitie verdenkt haar ervan de hoofdverdachte te hebben ingeseind dat het slachtoffer onderweg was.

Zeldzame roze diamant Pink Star wordt geveild

De zeldzame roze diamant Pink Star wordt dinsdag voor de tweede keer in drie jaar tijd geveild door veilinghuis Sotheby's in Hongkong. De diamant van 59,6 karaat leverde in 2013 55,2 miljoen euro op. De Pink Star werd in 1999 in Zuid-Afrika gevonden door het bedrijf De Beers. De edelsteen is de grootste roze diamant ter wereld en heeft de hoogst mogelijke kwaliteit in helderheid en kleur.

En verder:

- Het nieuwe bankbiljet van €50 komt in omloop. Het €50-biljet is het meestgebruikte eurobankbiljet in de eurozone. De nieuwe veilige bankbiljetten onderstrepen de grote waarde die het Eurosysteem hecht aan contant geld. Het nieuwe ontwerp werd op 5 juli 2016 door de Europese Centrale Bank onthuld.  

Onlangs verwierf het Haags Historisch Museum op een Parijse veiling een portret van de familie Quarles door de zeventiende-eeuwse schilder Gerard Hoet (1648-1733). Nu het schilderij gerestaureerd is, wordt het officieel gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Schuttersmaaltijd in het museum. 

Weer:

Dinsdag zijn er perioden met zon. In het westen is vooral 's middags kans op lage bewolking. Het wordt 13 graden op de Wadden en lokaal 17 graden in Limburg. Aan zee kan het met een zwakke tot matige noordwestenwind en weinig zon frisser uitpakken.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg