Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 april 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Klassieker in Eredvisie

Alle ogen zijn zondag gericht op de topper in de Eredivisie. Als Feyenoord niet verliest van de aartsrivaal, dan zet de club een grote stap richting de eerste landstitel sinds 1999. De Rotterdammers hebben zes punten meer dan de Amsterdammers en een veel beter doelsaldo. Na zondag zijn er nog zes duels te spelen. In de Amsterdam Arena moet Feyenoord het doen zonder steun van de supporters.

Vooruitblik Klassieker: Wie wint de kraker tussen Ajax-Feyenoord dit weekend?
Vooruitblik Klassieker: Wie wint de kraker tussen Ajax-Feyenoord dit weekend?

Presidentsverkiezingen Servië

In Servië zijn zondag verkiezingen. De uitslag geldt als een belangrijke graadmeter voor de populariteit van premier Aleksandar Vucic. Hij werd in februari benoemd tot presidentskandidaat van de regerende Servische Vooruitgangspartij. Hij is voorstander van Europese samenwerking en heeft met steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ingrijpende economische hervormingen doorgevoerd in het 7,3 miljoen inwoners tellende Servië. 

Tweede ronde verkiezingen Ecuador

Ook in Ecuador zijn zondag verkiezingen, dit keer de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De linkse voormalige vicepresident Lenin Moreno won in februari de eerste ronde van de verkiezingen, maar omdat hij de grens van 50 procent van de stemmen niet haalde, gaat zondag de strijd in de tweede ronde tussen hem en de zakenman Guillermo Lasso. 

101e editie Ronde van Vlaanderen

In België wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. De ronde start dit jaar voor de eerste keer in haar geschiedenis in Antwerpen.Vorig jaar won de Slowaakse alleskunner Peter Sagan de honderdste editie en ook dit jaar behoort de wereldkampioen tot de favorieten. Tom Boonen rijdt dit jaar voor de laatste keer mee. 

Vredesdiner Turkse en Griekse Cyprioten

De Verenigde Naties organiseren een diner voor de Griekse en Turks-Cypriotische leiders naar aanleiding van de mislukte vredesbesprekingen in februari. Het Turkse referendum in april zou volgens de Grieks-Cypriotische leider Nicos Anastasiades een slechte invloed hebben op het vredesproces.

En verder: 

- Is het Autismedag. 

- Is de snelweg A58 bij Roosendaal in beide richtingen dicht omdat een oude fabrieksschoorsteen 450 meter wordt verplaatst. 

Weer: 

De dag begint zondag eerst met mist, maar die trekt in de loop van de ochtend langzaam weg en er is dan veel ruimte voor de zon. Later op de middag neemt lokaal de kans op bewolking toe. Er kan in het oosten van het land ook een bui vallen. Temperaturen lopen uiteen van 12 tot 17 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg