Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

NVM Open Huizen Dag

Op zaterdag kunnen huizenzoekers ongeveer 22.000 te koop staande woningen zonder afspraak komen bekijken. Er doen dit jaar een stuk minder huizen mee aan de NVM Open Huizen Dag dan tijdens de vorige editie. Toen openden nog 29.000 huiseigenaren hun deuren. Vanwege de aantrekkende woningmarkt is het aanbod aan huizen dat te koop staat fors gedaald.

Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt beschikbaar voor zwangere vrouwen

De NIPT, waarmee kan worden vastgesteld of een ongeboren kind het syndroom van Down of een andere aangeboren aandoening heeft, wordt gedeeltelijk vergoed. Vrouwen die tot nu toe in verwachting waren moesten eerst, voor eigen rekening, een combinatietest doen. Alleen als daaruit bleek dat ze een verhoogd risico hadden om een kind ter wereld te brengen met een aangeboren aandoening konden ze kiezen voor de NIPT.

Vijf duels in Eredivisie

Na de interlandbreak wordt de Eredivisie hervat met vijf duels op zaterdagavond. PSV gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam, waarvan de ploeg eerder dit seizoen al verloor in de KNVB-beker. PSV staat derde en hoopt met ene overwinning te profieteren van de Klassieker op zondag, waarbij minimaal één van de titelkandidaten Ajax of Feyenoord punten gaat verliezen. In de strijd om Europees voetbal komen AZ (thuis tegen FC Groningen), FC Utrecht (thuis tegen Willem II) en sc Heerenveen (uit tegen Heracles) in actie. Middenmoter PEC Zwolle speelt thuis tegen degradtaiekandidaat Excelsior.

Bart Smit wordt Intertoys

Op zaterdag zal de naam Bart Smit na vijftig jaar definitief uit de Nederlandse winkelstraten verdwenen zijn. Bijna tweehonderd winkels van Bart Smit zijn in de afgelopen maanden omgebouwd tot Intertoys-filialen. Vorig jaar besloot moederbedrijf Blokker Holding de naam Bart Smit te laten vallen. Blokker denkt met één speelgoedmerk de klant beter van dienst te zijn. Eind dit jaar zullen ook de winkels van Toys XL de naam Intertoys op de gevel hebben.

Vervanging omloopwiel Nieuwe Botlekbrug

Vanaf zaterdagochtend gaat Rijkswaterstaat een omloopwiel van de Nieuwe Botlekbrug vervangen. Hiervoor wordt een mobiele 300-tonskraan ingezet. Om de brug weer in bedrijf te nemen worden er tijdens de werkzaamheden en daarna functioneringstesten gedaan. Hierdoor is de brug vanaf zaterdagochtend 5.00 uur tot zondagochtend 5.00 uur gestremd voor het verkeer. Ook de hoge scheepvaart, (schepen van hoger dan 14 meter) kan vanaf 2.00 uur zaterdagochtend tot zondagochtend 5.00 uur niet onder de brug door. 

Weer: 

Komend weekend is het met een middagtemperatuur van 16 graden minder zacht. Morgen is het overwegend bewolkt en vallen er enkele buien. Zondag is nog een bui mogelijk maar schijnt de zon soms ook. Na het weekend blijft het droog en gaat de temperatuur verder omlaag.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg