Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Gehavend Oranje oefent tegen Italië

Twee dagen na het ontslag van bondscoach Danny Blind speelt Oranje vriendschappelijk tegen Italië. Met interim-bondscoach Fred Grim op de bank hoopt het Nederlands elftal het goede gevoel weer terug te vinden na de smadelijke 2-0 nederlaag tegen Bulgarije, zaterdag in de WK-kwalificatie. De wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in de Amsterdam Arena en is live te zien op SBS6 en NU.nl.

Stemming Schots parlement over onafhankelijkheidsreferendum 

Het Schotse parlement stemt over een voorstel van premier Nicola Sturgeon over het houden van een nieuwe referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Sturgeon zou het referendum in 2018 of 2019 willen houden, onder de voorwaarde dat bekend is onder welke condities het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. 

Cycloon Debbie aan land in noordoosten Australië

Dinsdagochtend (lokale tijd) komt de cycloon Debbie aan land in het noordoosten van Australië. Het Australische meteorologische instituut spreekt van een cycloon van categorie 4, met een 'zeer destructieve kern' en waarschuwt bovendien voor hoge golven een hoog zeewaterpeil. Tienduizenden inwoners van Queensland zijn opgeroepen om een veilig heenkomen te zoeken.

Verdachte hotelmoord Arnhem voor onderzoeksrechter

De 47-jarige verdachte van de hotelmoorden in Arnhem moet dinsdag voor de onderzoeksrechter in Arnhem verschijnen. Die bepaalt of de man langer vast blijft zitten, aldus het Openbaar Ministerie (OM) maandag. De man meldde zichzelf vrijdagavond bij de politie, die hem al als mogelijke dader zag.

Aanwijzing Veluwe als Natura 2000-gebied

Dinsdag is er een zitting over de aanwijzing door de staatssecretaris van Economische Zaken van de Veluwe als Natura 2000-gebied. Met de aanwijzing wordt het gebied beschermd op grond van de Europese Habitatrichtlijn en de Vogelrichtlijn. Het gebied is aangewezen vanwege de aanwezigheid van diverse heide- en veensoorten. 

En verder: 

- Michael Heemels, oud-woordvoerder en ex-Statenlid van de PVV staat terecht voor achteroverdrukken van 176.000 euro uit de partijkas om zijn drank- en drugsverslaving te betalen.

- Donald Trump gaat dinsdag een presidentieel besluit, ook bekend als een decreet, tekenen dat het makkelijker gaat maken voor bedrijven om energie te produceren in de Verenigde Staten. 

Weer: 

Dinsdag is het eerst zonnig op de meeste plaatsen. In de loop van de middag komt vanuit het zuiden bewolking opzetten en is vooral daar er kans op een lokale (onweers)bui. Het wordt 16 tot 20 graden. Woensdag is er meer bewolking en blijft de temperatuur met zo'n 15 graden wat achter Ook kan er een buitje vallen. Donderdag kan het lokaal weer 20 graden worden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg