Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Staatsbezoek Argentijnse president Macri

De Argentijnse president Mauricio Macri komt naar Nederland. Het tweedaagse bezoek moet de handelsrelaties tussen Nederland en Argentinië bevorderen en moet ook de politieke relatie tussen beide landen versterken. De president heeft onder andere een ontmoeting met de koning en premier Rutte en brengt later nog een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer. 

Verkenner Edith Schippers brengt verslag uit

Verkenner Edith Schippers heeft de afgelopen week verder gesproken met de partijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks om te kijken of ze een kabinet kunnen vormen. Het verslag van de gesprekken die verkenner Schippers had met de partijen, geeft ze maandag aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer debatteert hier vervolgens dinsdag over. Bronnen rond het Binnenhof meldden zondag dat Schippers waarschijnlijk ook als informateur door zal gaan. 

Hof behandelt zaak kindermoorden Apeldoorn

Een 37-jarige vrouw uit Apeldoorn doodde in oktober 2013 haar twee kinderen, van wie er één gehandicapt was. De vrouw probeerde daarna zelf een einde te maken aan haar leven. De vrouw zegt gehandeld te hebben onder invloed van antidepressiva (paroxetine). Ze kreeg van de rechtbank 9 jaar cel. Het hof heeft om een onderzoek gevraagd naar het medicijn om te kunnen oordelen over de handelingen van de vrouw. 

Iraanse minister bezoekt Rusland

De Iraanse president Rohani gaat op bezoek bij zijn collega Poetin in Rusland. Tijdens de ontmoeting zullen de twee leiders spreken over het versterken van de betrekkingen tussen Iran en Rusland. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bevorderen van de handel en investeringen tussen beide landen. Ook zal er gesproken worden over grote projecten op het gebied van energie en infrastructuur. 

Oranje traint onder interim-bondscoach Grim

De training van Oranje in aanloop naar het vriendschappelijke duel tegen Italië op dinsdag, vindt maandag plaats onder leiding van interim-bondscoach Fred Grim. Danny Blind werd zondag ontslagen als bondscoach na slechte prestaties in de afgelopen maanden. Ook zondag was Blind al niet meer aanwezig bij de training. Dinsdag staat Nederland om 20.45 uur in de Arena tegenover Italië. 

En verder: 

- Is het veertig jaar geleden dat vliegtuigen van KLM en Pan Am op elkaar botsten op het eiland Tenerife. De vliegramp geldt als de grootste in de geschiedenis. Er kwamen 538 mensen om het leven. 

- Is de start van de week van het geld. 

- Verstrijkt een belangrijke deadline voor het vormen van een regering in Noord-Ierland. Komen de partijen er niet uit, dan zal de regering in Londen betrokken worden bij de besluitvorming. 

Weer: 

Na een koude nacht is het maandag vooral in het noorden eerst nog bewolkt, terwijl de dag in de rest van het land al zonnig begint. Later op de dag trekt de bewolking ook in het noorden weg en is het een warme en zonnige lentedag met temperaturen tussen de 14 en 17 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg