Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Nederland gaat over naar de zomertijd 

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in: de klok gaat een uur vooruit. Dit gebeurt altijd in het laatste weekend van maart. De klok wordt zondagnacht om 2.00 uur een uur vooruitgezet. De zomertijd is ooit bedacht om mensen meer gebruik te laten maken van het beschikbare daglicht.

Aanhangers Navalny willen demonstreren in centrum Moskou

Aanhangers van de Russische oppositieleider Alexei Navalny willen zondag demonstreren in het centrum van Moskou. De politieke opponent van president Poetin wees eerder een voorstel om aan de grenzen van de hoofdstad te demonstreren af. Navalny wil het in 2018 tijdens de presidentsverkiezingen opnemen tegen Poetin.

Wielerpeleton rijdt Gent-Wevelgem 

Het wielerpeloton rijdt opnieuw een Vlaamse klassieker. Twee dagen na de E3 Harelbeke rijden de coureurs Gent-Wevelgem. De 249 kilometer lange koers maakt zich op voor de 79e editie. De Slowaak Peter Sagan was vorig jaar de sterkste in de koers, die opgeschrikt werd door de dood van de Belgische coureur Antoine Demoitié. Hij werd onderweg door een motor aangereden en overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen daarvan.

En verder: 

Hong Kong kiest een nieuwe leider. In de administratieve regio van de Volksrepubliek China stemmen de 1.194 leden van het verkiezingscomité voor een nieuwe leider. Het is de verwachting dat Carrie Lam, de op één na hoogste bestuurder, de stemming zal winnen. 

- Worden in het Duitse Saarland deelstaatverkiezingen gehouden.

Weer: 

Zondag zijn er meer wolken aanwezig. De temperatuur komt uit op 11 tot 14 graden, maar er staat iets minder wind dan vandaag. Na het weekend barst het lenteweer volop los. De zon schijnt flink en maandag wordt het 14 tot 17 graden. Dinsdag wordt het met 15 tot 19 graden nog een stukje warmer.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg