Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Oranje tegen Bulgarije

Oranje speelt in Sofia zijn vijfde duel in groep A van de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Met zeven punten uit vier duels bezet Oranje de tweede plaats achter koploper Frankrijk. De Bulgaren staan vierde in de groep, maar hebben slechts een punt minder dan Oranje.

Frankrijk, Portugal en België komen 's avonds ook in actie, tegen respectievelijk Luxemburg, Hongarije en Griekenland. 

Vooruitblik: Waarom Oranje zaterdag van Bulgarije moet en gaat winnen
Vooruitblik: Waarom Oranje zaterdag van Bulgarije moet en gaat winnen

Kwalificatie Grand Prix Australië

Max Verstappen hoopt op een topklassering voor de race van zondag op Albert Park in Melbourne. De Grand Prix van Australië is de eerste van het jaar. Het is dan ook voor het eerst dat de door nieuwe regels sterk veranderde auto's, het tegen elkaar opnemen.

Vooruitblik F1: Hier liggen de kansen voor Verstappen in eerste race
Vooruitblik F1: Hier liggen de kansen voor Verstappen in eerste race

Protest tegen Brexit in Londen

Naar verwachting gaan tienduizenden mensen in Londen de straat op om te protesteren tegen de Brexit. Afgelopen week maakte premier Theresa May bekend dat Artikel 50, waarmee het Brexit-proces in gang wordt gezet, aanstaande woensdag van kracht zal worden. De demonstranten willen dat Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie blijft.

Europese leiders vieren Verdrag van Rome

Europese leiders komen in Rome bijeen om te vieren dat het Verdrag van Rome zestig jaar geleden werd getekend. Hiermee werd de Europese Economische Gemeenschap (EEG), de voorloper van de Europese Unie, opgericht.

Het verdrag werd getekend door Nederland, België, de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk, Italië en Luxemburg. De vraag is hoeveel er op dit moment te vieren valt met de uittreding van het Verenigd Koninkrijk in het verschiet en economische instabiliteit in landen als Griekenland en Italië. Naar verwachting tekenen de 27 leiders een nieuw document over de toekomst van de EU.

En verder: 

- Openen 28 torens hun deuren tijdens Open Toren Dag Amsterdam. 

- Vertelt presentatrice Airen Mylene je wat je dit weekend kunt doen; ze adviseert NU.nl-lezers onder meer naar Boom Chicago en het Streekbierenfestival te gaan. Lees haar tips hier

Weer: 

Het KNMI rekent op een 'tamelijk zonnige dag', met een middagtemperatuur tussen de 12 en 15 graden. Alleen aan de noordkust van Nederland komt de temperatuur niet of nauwelijks boven de 10 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg