Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Een jaar na overlijden Johan Cruijff

De legendarische voetballer Johan Cruijff stierf precies een jaar geleden op 68-jarige leeftijd. Fox Sports toont om 21.00 uur een documentaire over Cruijffs nalatenschap aan het voetbal. In Barcelona krijgt Cruijff een standbeeld of een herdenkingsmuur. Welke van de twee dat wordt, wordt zaterdag bekendgemaakt in een persconferentie. 

Boekenbal in Paradiso

De 82e Boekenweek wordt traditioneel geopend met het Boekenbal. Paradiso wordt dit jaar omgedoopt in het 'Hof van Eden,' want de Boekenweek van 2017 staat in het teken van verleiding en verboden vruchten. De Boekenweek duurt van 25 maart tot en met 2 april. 

Formule 1-seizoen van start 

Het Formule 1-seizoen begint officieel met de eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Australië in Melbourne. Het is voor het eerst dat de door nieuwe regels sterk veranderde auto's in competitieverband de baan op gaan. De vrije trainingen zijn om 2.00 en 6.00 uur. De GP is zondag om 7.00 uur. 

Zitting in zaak Mitch Henriquez

De nabestaanden van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez eisen in kort geding tegen de Staat dat de namen van de vijf agenten die betrokken waren bij diens dood in juni 2015 worden bekendgemaakt. De advocaat van de nabestaanden wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de agenten, om te zien of zij aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de geleden schade. De namen van de agenten zouden alleen aan de nabestaanden worden bekendgemaakt. 

Zaak dodelijke mishandeling baby gaat verder

De baby, een meisje geboren op 24 september 2009 in Rotterdam, werd in december 2009 naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht met gebroken beentjes, armpjes en ribben en schedel. Eind 2010 overleed het kind alsnog. Moeder Desiree P. en toenmalige partner Rivelino E., die niet de vader van het kind is, werden in 2010 vervolgd voor doodslag. In 2016 vroeg het OM vrijspraak voor de moeder. De rechtbank schortte de zaak destijds op omdat de rechtbank beide verdachten tegelijkertijd wilde horen en de moeder niet aanwezig was. 

En verder: 

- Krijgt de paus hoog bezoek. De president van het Europees Parlement, Antonio Tajani, de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, en de president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker gaan op visite bij het Vaticaan. 

- Arriveert het Nederlands elftal in Bulgarije. 's Avonds staan een training en een persconferentie op het programma. Zaterdag om 20.45 uur treedt Oranje voor een WK-kwalificatiewedstrijd aan tegen Bulgarije. Vrijdagavond zijn er al een aantal andere kwalificatiewedstrijden, waaronder Uruguay - Brazilië, Argentinië - Chili en Spanje tegen Israël. 

Weer: 

Het wordt lekker weer, denkt het KNMI. Er is veel zon en het blijft droog, bij een middagtemperatuur van ongeveer 15 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg