Uitspraak zaak Talpa en TMG, Gestolen Van Goghs terug

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Ondernemingskamer doet uitspraak in zaak Talpa en TMG

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam doet uitspraak over het verzoek van Talpa om een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij TMG. TMG is onderwerp van een biedingsstrijd tussen Talpa enerzijds en een consortium van Mediahuis en VP Exploitatie (VPE) anderzijds. Talpa wil dat de Ondernemingskamer een onafhankelijke commissaris benoemt bij TMG. Onlangs werd de raad van bestuur van het bedrijf buitenspel gezet door de raad van commissarissen.

Gestolen Van Goghs keren terug naar Amsterdam

De gestolen Van Gogh-werken Zeegezicht bij Scheveningen en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen keren definitief terug naar Amsterdam. Samen met demissionair minister Bussemaker presenteert directeur Axel Rüger de werken voor het eerst in veertien jaar weer in de eigen museumcollectie. De werken werden in 2002 gestolen en in 2016 teruggevonden tijdens een onderzoek naar de Napolitaanse maffia.

Uitspraak tegen longarts Tergooi Ziekenhuis Hilversum

Het medisch tuchtcollege doet uitspraak in een zaak tegen een longarts van het Tergooi Ziekenhuis Hilversum. De Inspectie voor de gezondheidszorg verwijt de longarts dat hij de behandeling van een kortademige patiënt overliet aan een onervaren arts-assistent. De 21-jarige tophockeyer Rogier Mooij, kwam in november 2014 onverwacht te overlijden. Het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum heeft al toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling.

Uitspraak hoger beroep in brand steken Syrische man

Het gerechtshof in Den Bosch doet uitspraak in de zaak tegen een 29-jarige man voor het doden van een Syrische man in Esch. De verdachte zou daarna het lichaam van de 46-jarige man in brand hebben gestoken in een bos bij Boxtel. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep veertien jaar cel geëist.

Verhoor Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye

Het Openbaar Ministerie van Zuid-Korea heeft de afgezette president Park Guen-hye gedagvaard. Dinsdag wordt ze ondervraagd over haar rol in een corruptieschandaal dat leidde tot het gedwongen vertrek van Park.  De 65-jarige vrouw was sinds februari 2013 president, maar afgelopen december begon het parlement een afzettingsprocedure na een corruptieschandaal dat vooral is veroorzaakt door haar vriendin en vertrouwelinge Choi Soon-sil.

En verder: 

- De Kiesraad maakt formeel het aantal uitgebrachte stemmen per politieke partij bekend, en daarnaast de verdeling van de zetels en de restzetels, de gekozen kandidaten, de kandidaten die met voorkeurstemmen zijn gekozen en de gevolgen van lijstencombinaties voor de zetelverdeling.

Weer en verkeer: 

Komende nacht wordt het vrijwel droog in het westen, maar morgenvroeg pas trekt de neerslag uit het oosten weg. In de loop van dinsdagmiddag breekt de zon ook goed door. Het wordt maximaal 8 tot 10 graden. De wind waait nog steeds matig tot krachtig uit het zuidwesten tot westen, kracht 3 tot 6.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie