Laatste dag voor verkiezingen, Oostkust VS rekent op sneeuwstorm

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Laatste dag voor verkiezingen

Op de laatste dag voor de verkiezingen doen lijsttrekkers een laatste poging om zwevende kiezer voor zich te winnen. In het tv-debat van de NOS, dat om 20.35 uur begint, gaan eerst GroenLinks-leider Klaver en CDA-voorman Buma met elkaar in discussie. Daarna debatteren Pechtold (D66) en Roemer (SP) met elkaar. Het derde debat gaat tussen Segers (ChristenUnie) en Rutte (VVD) en het vierde tussen Asscher (PvdA) en Wilders (PVV). 

In een tweede ronde zijn er nog vier andere één-op-één-debatten. Dan discussiëren achtereenvolgens Buma en Pechtold, Roemer en Asscher, Rutte en Klaver en Wilders en Segers met elkaar. Alle acht partijen mogen één keer een stelling aandragen. 

Volg de laatste ontwikkelingen in ons verkiezingsblog

Oostkust VS maakt zich op voor sneeuw

De noordoostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor een zeer zware sneeuwstorm. Amerikaanse weerdiensten hebben gewaarschuwd dat het de zwaarste winterstorm in tientallen jaren wordt. New York, Boston en Philadelphia rekenen naast sneeuw op krachtige windvlagen.

Twee duels in Champions League

Het duel tussen Leicester City en Sevilla wordt live uitgezonden op Veronica, NU.nl en in de NUsport-app. In Spanje verloor Leicester met 2-1, waarna trainer Claudio Ranieri werd ontslagen. Onder de voormalig assistent van Ranieri, Craig Shakespeare, won Leicester tweemaal op rij, waarna de 53-jarige coach te horen kreeg dat hij het seizoen af mag maken. In het andere duel verdedigt Juventus een 2-0 zege in de uitwedstrijd op FC Porto.

En verder:

- Doet de Hoge Raad uitspraak in de zaak die draait om de 74-jarige Albert Heringa die in 2008 zijn 99-jarige moeder hielp aan haar vrijwillige levenseinde. Het OM eist drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen Heringa.

- Bieden defensievakbonden om 11.55 uur een 'rode kaart' aan bij minister Hennis. Personeelsleden van Defensie willen duidelijk maken dat ze ontevreden zijn over het stuklopen van de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden.

- Wordt in de Kazachstaanse hoofdstad Astana alsnog gepraat over een oplossing voor de oorlog in Syrië. Geplande gesprekken op maandag gingen niet door. Doorbraken worden dinsdag niet verwacht. Bij de gesprekken zijn onder meer vertegenwoordigers van Rusland, Turkije en Iran aanwezig. 

- Vieren veel scholen en universiteiten dinsdag internationale Pi-dag .Wetenschappers staan op 14 maart stil bij de bijzondere wiskundige constante 3,14.

Weer: 

Net als maandag begint dinsdag met zon. In de middag komt vanuit het westen laaghangende bewolking het land binnen. Het blijft droog en het wordt maximaal 11 graden langs de kust en 16 graden in het zuidoosten. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Tip de redactie