Feyenoord en Ajax in actie, lijsttrekkers voeren ook zondag campagne

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Verkiezingscampagne draait door

NU.nl publiceert in de loop van de dag een interview met Mark Rutte. De VVD-leider is deze ochtend ook te gast bij WNL op Zondag. Daarna schuiven Jesse Klaver en Sybrand Buma aan bij Buitenhof. Lodewijk Asscher is de hele dag in het hoge noorden om campagne te voeren. D66 organiseert in Rotterdam een Festival van de redelijkheid. Hier zullen naast Alexander Pechtold onder andere advocaat Gerard Spong, dominee Gremdaat en schrijver Abdelkader Benali optreden.

Feyenoord en Ajax vervolgen titelstrijd

Het door blessures geplaagde Feyenoord neemt het om 14.30 uur in de Eredivisie op tegen AZ. De koploper hoopt in de eigen Kuip weer te winnen, nadat vorige week op bezoek bij Sparta Rotterdam verrassend werd verloren. Achtervolger Ajax speelt om 16.45 uur in de Amsterdam Arena tegen FC Twente. De Amsterdammers beginnen de 26e speelronde met een achterstand van vier punten.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

En verder:

- Zondag organiseert de Volkskrant een debat met de nummers twee van de kandidatenlijsten. Aanwezig zijn Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Khadija Arib (PvdA), Renske Leijten (SP), Mona Keijzer (CDA), Fleur Agema (PVV) en Stientje van Veldhoven (D66).

Weer: 

Zondag zijn er in het algemeen ook veel wolken. Voor zon is soms ook wel ruimte. Het blijft nagenoeg droog en de temperatuur komt een stukje hoger uit. Begin volgende week houdt het droge, rustige en vrij zachte weer aan.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Tip de redactie