Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Demonstratie Wilders bij Turkse ambassade

PVV-lijsttrekker Geert Wilders is van plan actie te voeren buiten de Turkse ambassade in Den Haag. Er zijn geen beperkende voorwaarden gesteld. Het gaat om een zogenoemde statische demonstratie waarbij mensen voor de ambassade gaan demonstreren (en niet gaan lopen). Het is niet bekend hoeveel mensen er gaan komen. De protestactie is gericht tegen de campagne die de Turkse regering in Nederland wil houden.

Telegraaf Media Groep publiceert jaarcijfers

Telegraaf Media Groep (TMG) publiceert jaarcijfers. Het mediabedrijf is momenteel onderwerp van een biedingsstrijd. Zowel Talpa van John de Mol als een consortium van het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie wil het concern overnemen. Talpa verhoogde maandag zijn bod op de uitgever naar 6,50 euro per aandeel, nadat zondag bekend werd dat Mediahuis en VP Exploitatie een principeakkoord hadden bereikt met TMG over een overname. TMG heeft laten weten achter het bod van het consortium van 6 euro per aandeel te blijven staan.

Uitspraak over maximumsnelheid op A2

De Raad van State doet uitspraak over het verkeersbesluit dat de minister van Infrastructuur en Milieu in 2012 heeft genomen voor de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen in beide richtingen. Op grond van dit besluit mag tussen 19.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends op dit traject 130 kilometer per uur gereden worden. 

FC Barcelona wacht zware taak tegen PSG

Er zijn twee duels in de achtste finale van de Champions League. Op Veronica en NUsport wordt het duel tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain live uitgezonden. De ploeg van sterspeler Lionel Messi dreigt voortijdig uitgeschakeld te worden, de heenwedstrijd in Parijs ging met 4-0 verloren. Tegelijkertijd speelt Borussia Dortmund thuis tegen Benfica. De Portugezen verdedig een een 1-0 voorsprong.

College voor de Rechten van de Mens over toelating kind met downsyndroom op basisschool

Mag een basisschool kinderen met een beperking of handicap weigeren of moet een school zo'n kind altijd toelaten en voor passende ondersteuning zorgen? Die vraag leggen de ouders van Kubo voor aan het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. De 13-jarige jongen heeft het downsyndroom en werd in groep 7 van school verwijderd. De zaak Kubo is de eerste keer dat het College gevraagd wordt een dergelijke zaak te toetsen aan het VN-verdrag, dat inclusief onderwijs als norm stelt. 

En verder: 

- Staan twee ouders voor de rechter om mishandeling van een peuter in Arnhem. De destijds 3-jarige peuter Lisa uit Arnhem is ernstig mishandeld door haar moeder en stiefvader. Het tweetal wreef peper in haar ogen, plakten haar hoofd vast met duct tape en zetten haar naakt op het balkon in de vrieskou, terwijl ze haar nat gooiden.

- Wordt het Pinkpop-programma bekendgemaakt. Daarnaast vindt ook de uitreiking van de zesde Jan Smeets Award plaats. De 48e editie van het festival vindt dit jaar plaats van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni.

- Neemt de wrakingskamer een besluit over het verzoek om de rechter van rechtbank Rotterdam te wraken in de zaak van de van corruptie verdachte Gerrit G.

- De Formule 1 rijdt de tweede van vier testdagen in Barcelona als voorbereiding op het Formule 1-seizoen. 

Weer en verkeer: 

Woensdag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog, met vooral in de kustprovincies wat zon. Het wordt 8 tot 11 graden. Ook donderdag is het tamelijk grijs weer met vooral in het zuiden soms regen. Het blijft zacht.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg