Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Terugwedstrijden achtste finale Champions League

Om 20.45 uur beginnen de eerste twee duels in de terugwedstrijden van de achtste finale in de Champions League. Titelverdediger Real Madrid verdedigt een 3-1 voorsprong op bezoek bij Napoli. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Veronica en NUsport. Tegelijkertijd speelt Arsenal thuis tegen het Bayern München van Arjen Robben. De Londense ploeg van de bekritiseerde manager Arsene Wenger staat voor een schier onmogelijke opdracht, want de heenwedstrijd werd met 5-1 verloren.

Afhankelijkheid bedrijfsleven van Britse economie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt met cijfers over de afhankelijkheid van het Nederlandse bedrijfsleven van de Britse economie in het eerste kwartaal. Eerder deze maand stelde belangenvereniging evofenedex dat sommige Nederlandse bedrijven nu al last hebben van het dreigende vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Door onzekerheid over de mogelijke gevolgen van de Brexit, stellen Britse partners beslissingen of investeringen uit.

Formule 1-teams beginnen aan tweede en laatste testvierdaagse

De tien Formule 1-teams beginnen aan de tweede en laatste testvierdaagse in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. De eerste Grand Prix is op 26 maart in het Australische Melbourne. Tijdens de eerste tests vorige week bleek dat Mercedes en Ferrari er goed voor staan. Het Red Bull van Max Verstappen kende enkele problemen, maar heeft nog vier dagen om in Australië volledig voorbereid aan de start te verschijnen.

Persbriefing over aanpak Q-Koorts

Dinsdag is de persbriefing over Q-Koorts 5 jaar later, met toelichting van Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Vervolgens is er de overhandiging van het rapport aan patiënten. De Nationale ombudsman heeft onderzocht welke lessen de overheid heeft getrokken uit de aanpak van de Q-koorts. Destijds zijn veel mensen besmet geraakt omdat de overheid lang wachtte met het informeren over de risico's van de ziekte. De ombudsman heeft gekeken naar aanpassingen in het beleid of regelgeving van de ministeries van EZ en VWS om besmetting van mensen in de toekomst te voorkomen.

En verder: 

- Den Haag trakteert op taart ter ere van geboortedag Piet Mondriaan. Tussen 09:30-10:00 wordt de Mondriaan taart, voor zo’n 5000 personen, aangesneden door het voltallige college van burgemeesters en wethouders in het Atrium van het stadhuis. 

- Oranje speelt zijn eerste duel in World Baseball Classis (het officiële WK) tegen gastland Zuid-Korea. Vier jaar geleden verraste 'The Kingdom of the Netherlands' door de halve finale te halen.

Weer en verkeer: 

Dinsdag is er veel bewolking, maar soms schijnt ook even de zon. De zon breekt vaker door dan vandaag. Plaatselijk blijft nog wel een bui mogelijk. Het wordt 5 graden in Groningen tot 9 in het zuiden. Woensdag trekt een regengebied van west naar oost over het land waarna de zon vooral in het westen nog even doorbreekt. Ook donderdag en vrijdag is het wisselvallig.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg