Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Zitting in zaak Tristan van der Vlis

Dertien slachtoffers van Tristan van der Vlis spanden eerder een rechtszaak aan tegen de ouders van Van der Vlis. Ze verwijten de ouders nalatigheid; ze zouden signalen dat hun zoon aan het ontsporen was hebben genegeerd. Van der Vlis schoot in 2011 zes mensen dood in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn.

Via een bodemprocedure die tot nu toe werd stilgehouden, proberen de slachtoffers nu schade te verhalen op de verzekeraar van de ouders. Daarvoor moet erkend worden dat de ouders aansprakelijk zijn omdat ze niet op tijd ingrepen terwijl dat wel mogelijk was. 

Nieuwe week van campagnevoeren

In de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart hebben politici weer een week van intens campagnevoeren voor de boeg. 's Avonds zitten Mark Rutte (VVD) en Emile Roemer (SP) in het radioprogramma van Ruud de Wild, De Wild in de Middag. NU.nl interviewt Lodewijk Asscher (PvdA). RTL spreekt Gert Jan Segers (ChristenUnie) en Geert Wilders (PVV) is te gast bij Tijd voor Max

Persconferentie Opel en GM

Automakers General Motors en PSA Group houden om 09.15 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie. Hoewel de concerns niet hebben verteld waar de presentatie over gaat, wordt verwacht dat ze meer bekend gaan maken over de overname van Opel door PSA Group. Bronnen meldden eerder al aan verschillende media dat er een overeenkomst was bereikt.

En verder: 

- Begint om 19.30 uur in de Amsterdamse Stadsschouwburg 'Het Grote Gala van de Media'. Journalisten, politici en experts praten over populisme. Aanwezig zijn onder meer: Sylvana Simons (Artikel 1), Tofik Dibi (oud-GroenLinks), Farid Azarkan (Denk), Mei Li Vos (PvdA) en Ad van Liempt. 

- Start de eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week. De grote Gin-tonic-hype is voorbij, zeggen experts, maar simpele mixdranken zullen de komende jaren nog vaak besteld worden. 

Weer en verkeer: 

De bewolking overheerst, meldt het KNMI. 's Ochtends valt er op sommige plekken regen, mogelijk met hagel. 's Avonds wordt het overwegend droog. Het wordt ongeveer 9 graden. 

Op de weg kan het weer druk worden; de voorjaarsvakantie is voorbij. Ook valt er mogelijk regen in de ochtend, waardoor files langer kunnen uitvallen. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg