Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Politici in debat in Carré

Voor de derde keer organiseren BNR Nieuwsradio, RTL Nieuws en Elsevier in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen het zogeheten Carré-debat. De lijsttrekkers van de PvdD, VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks en 50PLUS gaan met elkaar in debat over tal van onderwerpen. Grote afwezige is ook dit keer Geert Wilders. Het debat begint om 21.00 uur.

Feyenoord tegen Sparta in Eredivisie

De 25e speelronde in de Eredivisie wordt afgesloten met vijf duels. Rond lunchtijd komen drie Rotterdamse ploegen in actie. Koploper Feyenoord speelt een derby op Het Kasteel tegen Sparta, terwijl Excelsior op bezoek gaat bij AZ. Ajax, dat sinds vorige week de enige concurrent is in de titelstrijd voor Feyenoord, speelt uit tegen FC Groningen. Op PSV-uit na is dat op papier de zwaarste wedstrijd op vreemde bodem voor de ploeg van trainer Peter Bosz in het restant van het seizoen.

Turkse minister spreekt alsnog in Duitsland

De Turkse minister van Economische Zaken geeft alsnog een toespraak tijdens een conferentie in het Duitse Frechen. De eerdere bijeenkomst werd afgelast nadat er onrust was over de aard van de toespraak die de minister zou houden voor de Turkse gemeenschap. Ook zouden niet de juiste verzoeken zijn ingediend om te spreken. Net als in Nederland hangt ook in Duitsland de angst dat de minister naar Turkije komt om Duitse Turken er van te overtuigen te stemmen tijdens een referendum over uitbreiding van de macht van de president. 

Minder treinen rond Schiphol door werkzaamheden

ProRail werkt ook zondag aan het spoor waardoor er van en naar Schiphol minder treinen rijden. Op de luchthaven worden de roltrappen op drukke perrons vernieuwd om meer ruimte te maken voor reizigers met koffers. Ook op andere trajecten rijden minder tot geen treinen. ProRail raadt reizigers aan de reisplanners goed in de gaten te houden.

Bekijk de situatie op het spoor

En verder:

- Is het de sterfdag van de voormalige Russische leider Stalin.

- Gaat het WK allround schaatsen verder in het Noorse Hamar. 

- Worden de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Haagse wijk Bezuidenhout herdacht met een kranslegging voor de slachtoffers.

Weer: 

Zondag schijnt de zon eerst nog even, maar later op de dag neemt de bewolking verder toe. Ook is er dan meer kans op neerslag. Bij een stevige wind uit het zuidwesten wordt het ongeveer 10 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg