Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

PSV op jacht naar herstel tegen Roda

In de Eredivisie staan drie duels op het programma. PSV hoopt zich tegen Roda JC te herstellen van de nederlaag in de topper tegen Feyenoord van vorige week. Het seizoen lijkt voorbij voor de ploeg van Phillip Cocu, dat al uitgeschakeld is in de beker en Europa en in de Eredivisie waarschijnlijk niet hoger eindigt dan de derde plek. De wedstrijd begint om 19.45 uur. Eerder op de avond (18.30 uur) ontvangt FC Twente Willem II. PEC Zwolle en Vitesse treffen elkaar om 20.45 uur.

Minder treinen rond Schiphol door werkzaamheden

ProRail werkt zowel op zaterdag als op zondag op verschillende plaatsen in het land aan het spoor. Hierdoor rijden er van en naar Schiphol minder treinen. Op de luchthaven worden de roltrappen op drukke perrons vernieuwd om meer ruimte te maken voor reizigers met koffers. Ook op andere trajecten rijden minder tot geen treinen. ProRail raadt reizigers aan de reisplanners goed in de gaten te houden.

Bekijk de situatie op het spoor

Britten demonstreren in Londen tegen bezuinigingen gezondheiszorg

Verschillende groeperingen komen zaterdag aan het begin van de middag bijeen in de Britse hoofdstad Londen om te demonstreren tegen de bezuinigingen op de gezondheidszorg, tegen de privatisering van gezondheidsinstellingen en voor de bescherming van de Nationale Gezondheidsdienst (NHS). 

Champions Parade in Rio

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro lopen, ter ere van het einde van carnaval, de zes beste sambascholen van het jaar in de Champions Parade. Tientallen Braziliaanse gemeenten vierden dit jaar geen carnaval vanwege de recessie waar het land al langere tijd in zit. Ook Rio, doorgaans de stad waar de grootste feesten worden gevierd, heeft het dit jaar met minder optochten gedaan.

Jaarlijkse zitting Nationaal Volkscongres China

Het hoogste bestuursorgaan van het land, bestaande uit zo'n drieduizend afgevaardigden, komt dit weekend bijeen in de Grote Volkszaal in Peking. Daar worden de belangrijkste binnenlandse ontwikkelingen van het komende jaar besproken. Dit jaar staan in het bijzonder de economische ontwikkelingen, de invloed van de Amerikaanse president Donald Trump en de politieke ontwikkelingen in Hongkong op de agenda.

En verder:

In de nacht van vrijdag op zaterdag kunnen de inwoners van Groningen tijdens het hardloopevenement Rennen tijdens de Nacht van Groningen 5 of 10 kilometer, 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) of een halve marathon rennen. 

- Rotterdam houdt zaterdag Museumnacht. Vanaf 20.00 uur tot middernacht zijn zaterdag ruim veertig musea en culturele instellingen in de gehele Maasstad geopend. 

Weer: 

Zaterdag is het in het westen en zuidwesten tamelijk regenachtig. In het oosten en noordoosten blijft het lang droog. De zon schijnt af en toe en het wordt er 14 of 15 graden. In het westen is het ongeveer 11 graden. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten. Zondag is het wisselvallig weer, dan bij 9 graden. De wind is dan zuid tot zuidwest en bij zee soms krachtig, 6 Bft.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg