Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 maart 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Heerenveen ontvangt Go Ahead

sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles is om 20.00 uur het eerste duel in de 25e speelronde van de Eredivisie. Heerenveen staat zesde en hoopt die plek vast te houden om aan het einde van het seizoen in de play-offs Europees voetbal te spelen. Go Ahead staat zestiende, wat aan het einde van dit seizoen deelname aan de nacompetitie zou betekenen.

Koenders op bezoek in Colombia

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken brengt vrijdag een bezoek aan Colombia. Hij bezoekt er onder meer een ontwapeningszone van de Farc. Ook spreekt de minister met betrokkenen bij de vredesonderhandelingen tussen de guerrillabeweging en de Colombiaanse regering. Voorafgaand aan Colombia brengt Koenders een werkbezoek aan Aruba en Curaçao.

Stemmen geteld in Noord-Ierland

Vrijdag worden de stemmen geteld voor de verkiezingen in Noord-Ierland. De verkiezingen vonden donderdag vervoegd plaats omdat de Noord-Ierse vicepremier Martin McGuinness in januari opstapte. Dit deed hij uit woede over de weigering van de Noord-Ierse premier Arlene Foster om het veld te ruimen na een schandaal rond fout gelopen subsidies voor duurzame energie. 

En verder:

- Is in Amsterdam de bekendmaking van de inzending van Og3ne voor het Eurovisie Songfestival.

- Komt het nieuwe album van Ed Sheeran, Divide, uit.

- Opent Staatssecretaris Dekker het nieuwe Max Planck Center op de campus van de Universiteit Twente. 

Weer: 

Vrijdagochtend neemt de bewolking toe waarna een gebied met lichte regen van zuidwest naar noordoost trekt. In de regen is het 7 of 8 graden, na de passage stijgt het kwik in het zuiden naar 10 tot 13 graden. De wind, uit zuid tot zuidoost, waait matig. Zaterdag wordt het 11 tot 15 graden met vooral later op de dag wat regen. Ook zondag is het wisselvallig weer, dan bij maxima rond 9 graden.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg