Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

NS presenteert jaarverslag 2016

Uit voorlopige cijfers van de NS bleek in januari al dat treinreizigers vorig jaar iets vaker op tijd aankwamen. In 2016 arriveerde 91,3 procent van de treinen op het geplande tijdstip, tegenover 91 procent in 2015. In het eerste halfjaar van 2016 heeft de NS 23 procent meer winst geboekt dan een jaar eerder, namelijk 69 miljoen euro.  

Laatste dag carnaval

Met 'vastenavond' komt in de nacht van dinsdag op woensdag een einde aan carnaval. Volgens de katholieke traditie is carnaval om middernacht afgelopen. Maandag werden carnavalsoptochten in Den Bosch en Breda nog ingekort vanwege de harde wind; het KNMI gaf code geel af. 

Chinese topdiplomaat in VS

Yang Jiechi is de hoogste Chinese functionaris die naar de VS komt sinds de inauguratie van Donald Trump. Doel van de komst van Jiechi is het verbeteren van de banden tussen de VS en China. De relatie is bekoeld sinds Trump het Amerikaanse 'één-China-beleid' in twijfel trok en daarmee Taiwan leek te steunen. 

En verder: 

- Staat in de Italiaanse beker een mooie wedstrijd op het programma: om 20.45 uur speelt Juventus tegen Napoli. 

Weer en verkeer

Het is dinsdag wisselend bewolkt en er trekken opnieuw buien over het land, mogelijk met onweer en hagel. Het wordt ongeveer 6 graden, denkt het KNMI. Aan zee staat een vrij krachtige wind. 

Door de voorjaarsvakantie is het rustig op de weg, meldt de ANWB. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg