Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Eerste tv-debat lijsttrekkers

In de Rode Hoed wordt zondagavond het eerste grote tv-debat met de lijsttrekkers gehouden, georganiseerd door RTL. VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders zegden af, omdat ze het niet eens waren met de opzet van het debat. Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lodewijk Asscher (PvdA) en Emile Roemer (SP) zijn er wel. Het debat is te zien op RTL4 en begint om 21.00 uur.

Mobile World Congress

Zondag kondigen verschillende grote smartphonemakers hun nieuwste producten aan, de dag voordat in Barcelona de Mobile World Congress-beurs begint. LG presenteert zijn G6, een smartphone die naar verluidt een nagenoeg randloos scherm krijgt. Ook Huawei, Lenovo en Sony presenteren nieuwe smartphones. Samsung presenteert zijn Galaxy S8 naar verwachting pas eind maart, maar toont zondag al wel een nieuwe tablet.

Red Bull Racing presenteert nieuwe wagen Max Verstappen

Formule 1-team Red Bull Racing presenteert zijn nieuwe wagen voor het komende seizoen, de RB13. Er komen bredere banden en aerodynamische verbeteringen waardoor coureurs zo'n vier seconden sneller per ronde zullen zijn. Volgens Max Verstappen ziet de auto er "agressief" uit. Dinsdag en donderdag test Verstappen de wagen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. 26 maart wordt de eerste Grand Prix van het jaar gereden: de grote prijs van Australië.

Topper tussen Feyenoord en PSV

In de eigen Kuip moet Feyenoord een lastige horde nemen op weg naar het kampioenschap. Regerend kampioen PSV komt langs. PSV-middenvelder Bart Ramselaar ziet deze wedstrijd als de laatste kans voor de Eindhovenaren. "Als wij zondag verliezen, dan wordt het wel echt heel lastig. Dan moeten we heel veel geluk hebben om toch nog kampioen te worden", vertelt Ramselaar voor de camera van NUsport.

En verder: 

- Precies honderd jaar geleden, op 26 februari 1917, werd in Utrecht de eerste Jaarbeurs gehouden. In tijdelijke houten kraampjes werden onder meer meubels, stoffen en machines aangeboden. Hoewel het was bedoeld voor fabrikanten en handelaren, kwamen er ook veel gewone burgers op af. Sinds de eerste editie is het fenomeen uitgegroeid tot een hallencomplex met jaarlijks tientallen beurzen die meer dan een miljoen bezoekers trekken.

Weer:

Het blijft overwegend bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen of motregen. De temperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noorden tot 11 graden in het zuiden. De wind blijft zuidwestelijk en neemt weer iets in kracht toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, mogelijk hard.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg