Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Herdenking Februaristaking

Zaterdag wordt de Februaristaking van 1941 herdacht bij het monument 'De Dokwerker', op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam. De staking was het enige massale protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa en wordt herdacht als een daad van solidariteit.

Acteur en kunstschilder Jeroen Krabbé geeft een toespraak en ook dichter Gershwin Bonevacia neemt het woord. De herdenking is een inititatief van Comité Herdenking Februaristaking 1941 en het Gemeentebestuur van Amsterdam. Om 17.00 uur start het defilé met een bloemlegging.  

Carnaval in Rio de Janeiro

Carnaval barst dit weekend los. Het volksfeest wordt in Nederland vooral beneden de rivieren gevierd. Op vrijdagavond krijgen honderden Prinsen Carnaval de sleutels van hun stad en deze houden ze tot woensdag. 

Ook in Brazilië wordt carnaval gevierd. De bekendste en grootste viering is in Rio de Janeiro. De voortslepende recessie hangt ook dit jaar als een schaduw over de carnavalsvieringen. Al circa vijftig gemeenten in het hele land hebben het feest af moeten lassen vanwege financiële problemen.

Voetbal in de Eredivisie

In de Eredivisie speelt FC Groningen om 18.30 uur thuis tegen FC Utrecht. Om 19.45 uur ontvangt Excelsior Willem II en NEC komt in actie tegen Sparta. Heerenveen en Roda JC trappen om 20.45 uur af in het Abe Lenstra Stadion.

Ook in het buitenland wordt gevoetbald. Zo speelt Bayern München om 15.30 uur tegen Hamburger SV. Chelsea neemt het om 16.00 uur op tegen Swansea, en het Everton van coach Ronald Koeman speelt tegen Middlesbrough. 

En verder: 

- Staat op Bonaire een regiezitting gepland in de zaak die draait om de moord op de politieagent Ferry Bakx in de nacht van 17 op 18 augustus 2016. Zeven mannen (zes uit Venezuela en één uit Bonaire) worden verdacht van de moord. 

Weer: 

De bewolking neemt overdag toe en vooral in het midden en noorden van Nederland valt soms regen, meldt het KNMI. Maxima lopen uiteen van 5 tot 8 graden. In de kustgebieden staat een krachtige of harde wind.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg