Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Radio 1-debat

Lijsttrekkers nemen het in Nieuwspoort  tegen elkaar op in het debat van Radio 1. In de eerste ronde debatteren Mark Rutte (VVD), Emile Roemer (SP) en Kees van der Staaij (SGP) met elkaar. Daarna gaan Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) in discussie.

In de derde ronde nemen Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks) en Henk Krol (50Plus) het tegen elkaar op. Ook andere partijen zijn in de uitzending te horen, via opgenomen gesprekken. Het debat wordt gepresenteerd door Lara Rense en Joost Vullings en is te horen vanaf 16.30 uur. 

Volkswagen bekent schuld in Detroit

Volkswagen zal vrijdag in Detroit schuld bekennen in de zaak die draait om het dieselschandaal. Het Duitse bedrijf zal toegeven verantwoordelijk te zijn voor drie misdrijven. De schuldbekentenis is onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie ter waarde van 4,3 miljard euro.

Het bedrijf heeft al toegegeven illegale software te hebben geïnstalleerd om de uitstootwaarden van diesels te manipuleren. Zo konden de dieselauto's ondanks een te hoge uitstoot toch emissietesten doorstaan.

Verdediging aan het woord in zaak-Kouwenhoven

Eerder deze maand heropende het OM de strafzaak tegen de Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven. Hij wordt verdacht van invoer van wapens en oorlogsmisdrijven in Liberia. De rechtbank veroordeelde Kouwenhoven in 2006 alleen voor wapensmokkel tot acht jaar cel, na een eis van twintig jaar. Het hof sprak hem twee jaar later echter volledig vrij wegens een groot gebrek aan bewijs, vooral omdat vele getuigen tegenstrijdig en wisselend verklaarden. Nu eist het OM wederom twintig jaar cel.

Voetbal in de Eredivisie

Hekkensluiter ADO Den Haag opent de 24 speelronde in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Onder de nieuwe trainer Alfons Groenendijk verloor ADO zijn eerste twee duels.

En verder: 

- Worden in Frankrijk de Césars uitgereikt, de belangrijkste nationale filmprijzen. 

- Moet blijken hoeveel schade de storm van donderdagmiddag en -avond heeft aangericht. 

Weer: 

De storm gaat in de nacht van donderdag op vrijdag liggen en vrijdag staat er een overwegend matige noordwestelijke wind. Overdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af en met name in het zuiden kan een regenbui voorkomen, meldt het KNMI. Het wordt ongeveer 7 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg