Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Rechtbank beslist over horen zussen Holleeder

De rechtbank beslist in een tussenvonnis of de zussen Astrid en Sonja Holleeder en de ex-vriendin van Willem Holleeder, Sandra den Hartog van meet af aan in de openbaarheid van de rechtszaal als getuige worden gehoord of in beslotenheid bij de rechter-commissaris. De zussen en en het OM willen dat ze in het openbaar gehoord worden, de verdediging van Holleeder is tegen het openbaar horen. 

Uitspraak in zaak Syriëganger Martijn N. 

Woensdag is de uitspraak in de zaak van de terreurverdachte Martijn N. Hij. hoorde 42 maanden cel tegen zich eisen door het Openbaar Ministerie, waarvan twaalf voorwaardelijk. N. probeerde tot twee keer toe naar Syrië te gaan, volgens het OM met het doel zich aan te sluiten bij de terroristische organisatie IS. 

Porto tegen Juventus in Champions League

De laatste heenduels worden gespeeld in de achtste finale van de Champions League. Het duel tussen FC Porto en de Italiaanse kampioen Juventus is woensdagavond live te zien op Veronica en NU.nl. De Engelse kampioen Leicester City gaat tegelijkertijd op bezoek bij Sevilla, dat de afgelopen drie seizoen de Europa League won.

Amerikaanse minister Tillerson bezoekt Mexico

Samen met het hoofd van de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst brengt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson een bezoek aan buurland Mexico. De twee gaan onder andere op bezoek bij de Mexicaanse president Peña Nieto om te spreken over grensbeveiliging en handel. Ook zullen ze Mexicaanse parlementsleden ontmoeten. Het bezoek volgt op de eerste contacten die president Trump legde met zijn Mexicaanse collega. Die contacten verlopen echter nog niet erg soepel. 

En verder:

- Komen verzekeraar ASR en uitgever WoltersKluwer met jaarcijfers over 2016. 

- Begint de negenmaandenbeurs. 

- Houdt NASA een persconferentie waarin ze nieuwe bevindingen presenteren over exoplaneten; planeten die net als de aarde in een baan rond een ster heen draaien. 

Weer en verkeer:

Woensdag staat er veel wind en is het overwegend regenachtig. Lokaal kan er in korte tijd veel neerslag vallen, zo'n tien tot twintig millimeter. Het wordt tussen de 10 en 12 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg