Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Ministers van Financiën praten over Griekenland

De ministers van Financiën van de eurolanden komen maandag bijeen in Brussel. Ze bespreken onder meer de voortgang van de Griekse hervormingen. Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem liet vorige week al weten dat er geen besluit wordt genomen over de uitbetaling van de volgende tranche uit het steunpakket. De Eurogroep praat ook over het ondernemersklimaat in de eurozone. 

Uitspraak in zaak tegen vermeende drugsbende

De rechtbank in Breda doet uitspraak in een grote zaak tegen een vermeende drugsbende met Satudarah-president Angelo M. aan het hoofd. Vice-president Björn E. van het Tilburgse chapter zou de laborant zijn die de drugs maakte. Tegen E. klonk eerder de hoogste eis: acht jaar cel. Angelo M., moet volgens het OM vijf jaar naar de gevangenis. Xanterra M., broer van Angelo en ook president van de club, hoorde één jaar tegen zich eisen voor witwassen.

Besluit over omstreden getuige in corruptieproces douanier

De rechtbank in Rotterdam beslist of een omstreden getuige, die de naam Paul heeft gekregen, mag getuigen in het proces rond de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. Volgens de verdediging van de verdachten kan hij voor nieuwe inzichten zorgen. Het OM bestempelt hem als onbetrouwbaar. 

Ajax-supporters voor het gerechtshof om rellen

Vijf Ajax-supporters staan voor het gerechtshof in Arnhem wegens hun vermeende aandeel in grote voetbalrellen na een wedstrijd tegen PEC Zwolle in 2014. In Zwolle brak een enorme vechtpartij uit, waarvoor de politie 34 Ajax-fans en drie PEC-aanhangers arresteerde. De rechtbank Zwolle sprak deze vijf vrij omdat niet bewezen was wat zij precies hadden gedaan. Het OM ging in beroep.

Regiezitting in zaak rond overlijden Mitch Henriquez

Maandag is er een regiezitting in de zaak rond het overlijden van Mitch Henriquez. Het OM vervolgt twee van de vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Henriquez in Den Haag. De 42-jarige Arubaan werd gearresteerd bij een muziekfestival, omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Hij verzette zich, waarna de politie geweld tegen hem gebruikte.

Weer:

Het is maandag overwegend bewolkt, denkt het KNMI. Vooral in de ochtend valt er lichte regen of motregen. Later op de dag wordt het droog, maar 's avonds trekt opnieuw een storing met regen van noordwest naar zuidoost over het land. Het wordt niet koud: ongeveer 11 graden. Aan zee staat een vrij krachtige tot krachtige wind. 

Op de weg is het in het noorden van Nederland rustig: daar wordt al voorjaarsvakantie gevierd. In de rest van het land moeten automobilisten volgens de ANWB rekenen op een normale spits. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg