Vredesbesprekingen Syrië in Astana, jaarcijfers Schiphol

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Vredesbesprekingen Syrië in Astana gaan verder

Het internationale overleg over de crisis in Syrië gaat vrijdag verder in Astana. In de hoofdstad van Kazachstan komen vertegenwoordigers van onder meer Rusland, Turkije en Iran bijeen. Deze week is het wankele akkoord waarin de regeringstroepen en de rebellen afspraken te stoppen met vechten opnieuw onderwerp van het overleg.

Tiende pro-forma tegen Willem Holleeder

Holleeder wordt verdacht van medeplichtigheid aan/betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout (2003), Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Ook wordt hij verdacht van lidmaatschap criminele organisatie (2002-2006). Aan de lijst met aanklachten en verdenkingen is door het OM het beramen van de moorden op zijn zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries toegevoegd. 

Dodelijk ski-ongeval Friso vijf jaar geleden

Vrijdag is het vijf jaar geleden dat Prins Friso bedolven raakte onder een lawine tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkse Lech. Friso raakte door een hersenbeschadiging in een coma en overleed anderhalf jaar later op 12 augustus 2013. Hij werd in besloten kring begraven.

Jaarcijfers Schiphol Group

Vrijdag komt Schiphol Group met jaarcijfers. Afgelopen augustus werd duidelijk dat de luchthaven in de eerste helft van 2016 aanzienlijk minder winst heeft gemaakt dan een jaar eerder. De luchthaven wist in die periode meer passagiers te trekken, maar heeft ook de havengelden voor luchtvaartmaatschappijen verlaagd. Mede hierdoor daalde de nettowinst met ruim 40 procent naar 121 miljoen euro. De luchthaven meldde vorige maand een passagiersrecord van 63,6 miljoen mensen in 2016.

En verder: 

- De 23e speelronde van de Eredivisie begint met een degradatiekraker. Roda JC, de nummer 17 van de ranglijst, neemt het op tegen Go Ahead, dat 15e staat. Beide ploegen maakten een slechte eerste seizoenshelft door, maar klimmen na de winterstop langzaam maar zeker naar boven. Roda wordt daarbij geholpen door de kapitaalinjectie van de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev.

Weer:

Vrijdag is er vrij veel bewolking en kan er wat regen vallen. Het zuidwesten blijft waarschijnlijk droog. In de middag wordt het vanuit het westen op de meeste plaatsen droog. Het wordt 7 tot 9 graden bij een matige, aan zee soms vrij krachtige west tot noordwestenwind. Het weekend verloopt vrijwel droog. Wel is er veel bewolking. Zaterdag is het rond 6 graden. Zondag wordt het een graad of 8.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Tip de redactie