Ajax en AZ spelen in Europa, CPB presenteert analyses partijprogramma's

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Doorrekeningen CPB

Het Centraal Planbureau (CPB) presenteert analyses van de diverse verkiezingsprogramma’s. De doorrekening van het CPB biedt – per deelnemende partij – inzicht in de effecten van het verkiezingsprogramma op de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Daarbij is becijferd wat er op de middellange- en langetermijn verandert op het gebied van onder andere werkloosheid, koopkracht en overheidsfinanciën.

Ajax en AZ in actie in Europa League

Ajax en AZ vervolgen hun avontuur in de Europa League. De Amsterdammers spelen om 21.05 uur in Polen hun eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tegen Legia Warschau. De voortekenen zijn goed, want twee jaar geleden schakelde Ajax Legia al uit en bovendien zijn de Amsterdammers negen wedstrijden op rij ongeslagen in de Europa League. AZ speelt om 19.00 uur thuis tegen Olympique Lyon. 

Jaarcijfers KLM

Air France-KLM presenteert jaarcijfers. Afgelopen november liet de luchtvaartmaatschappij weten te kampen met aanhoudend zware marktomstandigheden. Zo staan onder meer de ticketprijzen onder druk door stevige concurrentie. 

Vredesoverleg Syrië voortgezet

Het internationale overleg over de crisis in Syrië begint donderdag in Astana, een dag later dan gepland. In de hoofdstad van Kazachstan komen vertegenwoordigers van onder meer Rusland, Turkije en Iran bijeen. Deze week is het wankele akkoord waarin de regeringstroepen en de rebellen afspraken te stoppen met vechten opnieuw onderwerp van het overleg.

En verder: 

- De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt donderdag gehoord door een parlementaire commissie die onderzoek doet naar het afluisteren van regeringtelefoons door de NSA waaronder die van Merkel in 2013.

- Op het ABN Amro World Tennis Tournament komt Robin Haase in actie. Hij speelt in de tweede ronde tegen de Belg David Goffin, die elfde staat op de wereldranglijst. De laatste keer dat een Nederlander verder dan de tweede ronde kwam in Ahoy was in 2014 toen Igor Sijsling de halve finales haalde.

Weer:

Donderdag is op veel plaatsen bewolkt en nevelig. Lokaal komt er ook mist voor. In het zuidoosten is er later een kleine kans op een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 12 graden in het zuiden van het land. De zuidwestelijke wind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie