Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Corrupte douanier Gerrit G. voor de rechter

De zaak draait om de van corruptie verdachte douanier Gerrit G.. Hij zou ruim driehonderd kilo cocaïne hebben onderschept in de Rotterdamse haven in december 2013. In zijn huis wordt een boodschappentas met daarin 1,17 miljoen euro aangetroffen. G. kon er als douanier voor zorgen dat bepaalde containers in de Rotterdamse haven niet gecontroleerd werden. De zitting van dinsdag draait hoofdzakelijk om de rol van informant Paul. Hij zegt in contact te hebben staan met Gerrit G. en informatie te kunnen verstrekken over de rol van G. bij de smokkel. De betrouwbaarheid van Paul wordt echter betwist. 

Cijfers economische groei laatste kwartaal 2016

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend hoe hard de Nederlandse economie in het vierde kwartaal van vorig jaar gegroeid is. In het derde kwartaal kwam de groei uit op 0,7 procent, net als in de twee voorgaande kwartalen. De groei was vooral te danken aan de uitvoer en de consumptie van huishoudens. Het statistiekbureau komt ook met cijfers over de arbeidsmarkt, de CO2-uitstoot en de internationale handel. 

Hervatting Champions League

In de Champions League worden na de winterstop de eerste twee duels in de achtste finales gespeeld. Op Veronica en NUsport wordt dinsdag de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona live uitgezonden. Woensdag neemt Bayern München het op tegen Arsenal. 

Hoge Raad oordeelt over straf oud-gedeputeerde Hooijmaijers

Voormalig VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers stapte in april 2015 naar de Hoge Raad omdat hij zich niet neerlegt bij de gevangenisstraf van 2,5 jaar die het gerechtshof in Amsterdam hem eerder in hoger beroep oplegde. De oud-gedeputeerde werd veroordeeld wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Uitreiking Laureus Awards

Tijdens de Laureus Awards worden de prijzen uitgereikt voor beste sportman en sportvrouw. Onder anderen Cristiano Ronaldo, Usain Bolt en Andy Murray zijn genomineerd bij de mannen. Bij de vrouwen zijn de Amerikaanse turnster Simone Biles, de Amerikaanse atlete Allyson Felix, en de Duitse tennisster Angelique Kerber genomineerd. Er zijn geen Nederlandse sporters onder de kanshebbers.  

En verder: 

- Is het Valentijnsdag. 

- Komt uitzendconcern Randstad met de jaarcijfers over 2016. 

- Besluit de kinderrechter over verlenging van de jeugd-tbs van daders van de zogeheten Facebookmoord

Weer en verkeer:

Na een nacht met lichte vorst wordt het vanaf dinsdag weer een beetje warmer. Temperaturen lopen uiteen van 5 tot 11 graden. Het is overwegend zonnig bij een matige wind uit het zuiden. Woensdag lopen de temperaturen nog verder op. 

Op de weg kan het dinsdagochtend druk zijn rond Gorinchem. Op de A27 in de richting van Utrecht blijft tussen Gorinchem en Noordeloos de spitsstrook dicht omdat er schade is aan het asfalt.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg