Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 februari 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Pro-formazitting in zaak doodrijden ouder echtpaar

De 23-jarige man die bekend heeft dat hij een echtpaar (62 en 59 jaar) heeft doodgereden op de Bredaseweg in Tilburg staat voor de rechter. Hij ging er na het ongeval vandoor. Zijn broer, eigenaar van de auto, werd aangehouden, de hoofdverdachte meldde zich later op het politiebureau. De man wordt verdacht van doodslag. 

Canadese premier Trudeau bezoekt Trump

Voor het eerst sinds het aantreden van president Trump zal premier Trudeau een bezoek brengen aan het Witte Huis. Volgens verklaringen van het Witte Huis en het kantoor van Trudeau, zal er onder andere gesproken worden over de handel tussen Canada en de Verenigde Staten. Ook zal er gesproken worden over de middenklasse in beide landen. Het is officieel niet duidelijk of de twee leiders ook zullen praten over het inreisverbod dat Trump instelde. 

Schilders voeren opnieuw actie

Schilders voeren samen met de FNV actie voor een cao met meer koopkracht en banen. Het is niet de eeste keer dat de schilders in actie komen. Ook in 2016 kwam de beroepsgroep al meerdere keren in actie om betere arbeidsvoorwaarden te bedingen. De cao waar het de vakbonden om gaat, is wel al ingegaan voor alle schilders.

Cijfers over prijzen huurmarkt

De NVM en VGM NL presenteren de marktcijfers van huurwoningen in de vrije sector. Tijdens de presentatie wordt onder andere het aantal gesloten huurcontracten toegelicht. Ook komen de NVM en VGM met cijfers over de prijzen van huurwoningen per vierkante meter en met gegevens over de soorten woningtypes en regionale cijfers over de huurmarkt. Pararius zag eerder dit jaar de huurprijzen in de vrije sector stijgen. 

Enschede bespreekt garantstelling FC Twente

Het college van burgemeester en wethouders wil met FC Twente tot nieuwe afspraken komen over de bestaande geldlening en de verstrekking van een garantstelling voor een nog aan te trekken geldlening. Tijdens deze bespreking kunnen de politieke partijen in Enschede zich uitlaten over de voorgestelde nieuwe afspraken. Later deze maand zal er definitief gestemd worden over de gemeentelijke voorwaarden.

En verder: 

- Wordt de winnaar van de World Press Photo bekend gemaakt. 

- De staatscommissie met de opdracht om te onderzoeken of er veranderingen nodig zijn in het parlementaire stelsel en de parlementaire democratie wordt officieel ingesteld door minister Plasterk. 

- Begint het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. 

Weer:

In de nacht van zondag op maandag zijn er opklaringen en vriest het licht en bestaat er nog steeds kans op gladheid. Maandag is het verder overwegend zonnig. Temperaturen lopen uiteen van 4 tot 8 graden. Wel staat er een stevige wind. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg