Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Nasleep Brexit

Zaterdag zal in de internationale politiek en in de media veel nagepraat worden over de uitkomst van het Britse EU-referendum en de politieke en economische gevolgen. De Britten stemden donderdag vóór een vertrek uit de Europese Unie. Nu moet een complex onderhandelingsproces in gang worden gezet. Dat proces gaat minstens twee jaar in beslag nemen. 

Drie achtste finales EK

Zaterdag staan de eerste drie achtste finales van het EK in Frankrijk op het programma. Om 15.00 uur trappen Zwitserland en Polen in Saint-Étienne af voor het eerste duel in de knockout-fase. Wales en Noord-Ierland spelen om 18.00 uur in Parijs tegen elkaar en wordt in Lens het duel tussen Kroatië en Portugal gespeeld.

Dutchbatters op Veteranendag

Zaterdag is Veteranendag. Centraal staan dit jaar de Nederlandse militairen die in 1995 werden uitgezonden naar Srebrenica. De Dutchbatters lopen voorop tijdens het defilé op de Kneuterdijk, waar zaterdagmiddag ruim 4.200 militairen langs koning Willem-Alexander paraderen. Rutte zal eerder op de dag spreken tijdens een bijeenkomst in de Ridderzaal en ruim zeventig veteranen krijgen een herinneringsmedaille voor vredesoperaties opgespeld. 

Sterfdag Michael Jackson

De wereld staat zaterdag stil bij de dood van Michael Jackson, die op deze dag in 2009 op 50-jarige onverwachts stierf. De 'King of Pop' was één van de meest succesvolle zangers van zijn tijd. Hij behaalde met zijn liedjes in de Verenigde Staten dertien nummer-1 posities.

NK Wielrennen

Een week voor de start van de Tour de France rijden de wielrenners zaterdag het NK op de weg. De mannen rijden 212,1 kilometer over een parcours dat het peloton over heel Goeree-Overflakkee voert. Er komt sowieso een nieuwe kampioen, want titelverdediger Niki Terpstra heeft zich met een blessure afgemeld. De start is al om 8.30 uur. De finish op de Brouwersdam wordt rond 13.30 uur verwacht.

En verder: 

- Staat New York zaterdag in het teken van de Gay Pride March, beter bekend als de Pride Parade. Het is de oudste gayparade van de Verenigde Staten. 

Weer en verkeer:

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Zaterdag is er veel bewolking, maar het blijft in een groot deel van het land overwegend droog, op enkele lokale regen- of onweersbuien na. 's Middags komt ook de zon tevoorschijn, meldt het KNMI. Het wordt ongeveer 22 graden. 

Zaterdag wordt het druk op de wegen naar Den Haag. Veteranendag trekt naar verwachting circa 100.000 bezoekers naar de stad, waar 's middags ook Parkpop plaatsvindt.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.