Hieronder een overzicht van het belangrijkste nieuws van woensdag 10 december.

1) 2014 is warmste jaar in drie eeuwen

2014 wordt het warmste jaar in Nederland in drie eeuwen, maakt het KNMI bekend. In De Bilt komt het jaargemiddelde uit op circa 11,5 graden tegen 10,1 graden normaal.

Bekijk de actuele weerssituatie

2) Onno Hoes stapt op als burgemeester Maastricht

Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht, zo kondigde hij vandaag aan. Hij legt zijn functie neer zodra er een opvolger bekend is. Hoes laat in een verklaring weten dat hij ontsteld is dat zijn privéleven moedwillig en schaamteloos publiek is gemaakt en bereid juridische stappen voor.

Zie ook: Dominique Weesie verdedigt uitzending Pownews over Onno Hoes

3) Opnieuw liquidatie in Amsterdam

De man die dinsdagavond in de Rivierenbuurt in Amsterdam is doodgeschoten is een 25-jarige man. De man was een bekende van de politie.

Zie ook: Overzicht liquidaties en liquidatiepogingen

4) Ontslagen bij zakelijk deel KPN

Telecomconcern KPN schrapt 580 banen in het zakelijke onderdeel. Het gaat om nieuwe maatregelen om de "effectiviteit" binnen de zakelijke tak te verhogen. 

5) Recordaantal vluchtelingen wil naar Europa

Een recordaantal bootvluchtelingen heeft in 2014 geprobeerd om de Middellandse Zee over te steken en Europa te bereiken. 3.419 mensen kwamen bij die gevaarlijke overtocht om. Dat concludeert het VN-vluchtelingenorgaan UNHCR.

6) VS doet niets met bevindingen CIA-rapport​

De Amerikaanse overheid doet niets met de dinsdag gepubliceerde bevindingen over de brute CIA-martelpraktijken in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001. Het programma is in 2009 door president Barack Obama beëindigd en daarmee lijkt voor hem de kous af.

Zie ook: CIA-verhoren volgens rapport 'veel wreder' dan gemeld

Of bekijk het nieuws in één minuut: