Hieronder een overzicht van het belangrijkste nieuws van woensdag 3 december.

1) Aanslag bij luchthaven Somalië

Zeker vier mensen zijn gedood bij een zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een auto met explosieven ramde een VN-konvooi in de buurt van de luchthaven.

Zie ook: Verzwakt al-Shabaab nog altijd gevaarlijk

2) Coalitie voerde duizend aanvallen op IS

De internationale coalitie tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft zo'n duizend luchtaanvallen uitgevoerd op de extremisten in Syrië en Irak. De strijd kan volgens de Verenigde Staten nog jaren duren.

Zie ook: Vier dingen die u moet weten over IS

3) Justitie wil 2,4 miljoen terug van Möllenkamp

Justitie wil ruim 2,4 miljoen euro terug van Hubert Möllenkamp, oud-bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale. Hij wordt onder meer verdacht van het aannemen van steekpenningen, witwassen en belastingfraude.

4) 'Lage olieprijs pas na zomer effect op tickets'

De huidige lage olieprijs heeft pas na de zomer van volgend jaar invloed op de prijzen van vliegtickets, omdat vliegtuigmaatschappijen brandstof een jaar vooruit betalen. Dat zegt Jos versteeg, analist bij Theodoor Gilissen.

Zie ook: Dit moet u weten over de dalende olieprijs 

5) Pomphouders spannen geding aan tegen Staat

Twee pomphouders uit de grensstreek spannen een kort geding aan tegen de Staat der Nederlanden, omdat ze naar eigen zeggen ernstig lijden onder de gevolgen van de accijnsverhoging op brandstoffen die begin dit jaar van kracht werd. Ze willen een uitspraak van de rechter en een voorlopige schadevergoeding.

Of bekijk het nieuws van vandaag in één minuut: