Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 15 februari: het einde van Bishwa Ijtema, India herdenkt een zeer dodelijke aanslag en Nederland geniet van een warme winterdag.

Bishwa Ijtema, na de hadj in Mekka de grootste islamitische manifestatie ter wereld, is vrijdag met een speciaal gebed afgesloten. Miljoenen moslims zijn voor de vierdaagse pelgrimstocht afgereisd naar Tongi, Bangladesh. (Foto: AFP)

Toeristen onderuit op spekgladde Chinese Muur
40
Toeristen onderuit op spekgladde Chinese Muur

Bezoekers van de Chinese Muur hebben de grootste moeite om op het bouwwerk te lopen. Op het pad ligt deze week veel ijs als gevolg van de lage temperaturen.

Het begin van een lenteachtige dag in Nederland leverde veel mooie plaatjes op, zo ook bij de Reeuwijkse Plassen in Zuid-Holland. (Foto: Gert van Dam)

Het werd op het warmste moment van de dag 11 tot 17 graden. Veel mensen zochten op deze zonnige winterdag een terrasje op. (Foto: ANP)

Duizenden Britse scholieren protesteren voor het klimaat in onder meer Londen, Brighton, Leeds, Manchester en Oxford. Zij volgen het voorbeeld van leeftijdsgenoten in andere EU-landen. (Foto: AFP)

Heikraan doorboort dak woning in Vlaardingen
49
Heikraan doorboort dak woning in Vlaardingen

In Vlaardingen is vrijdagmiddag een heikraan omgevallen en terechtgekomen op het dak van een woning aan de Gretha Hofstralaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Indiase schoolkinderen herdenken de donderdag gepleegde aanslag op een bus met veiligheidsagenten in Kashmir. Zeker 44 inzittenden overleefden het niet. Het is de dodelijkste aanslag op veiligheidsdiensten in jaren. (Foto: AFP)