Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 11 februari: koningin Máxima brengt een bezoek aan Jordanië, de brandweer redt een zwaan uit de bovenleiding van treinstation Hoofddorp en de herdenking van de Islamitische Revolutie in Iran.

Koningin Máxima bezoekt een kledingwinkel tijdens een werkbezoek aan Jordanië. Ze is daar als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. (Foto: ANP)

De brandweer heeft maandag op treinstation Hoofddorp een zwaan bevrijd die vastzat in de bovenleiding. Het dier is later aan zijn verwondingen bezweken. (Bron: @nuharm2u)

Iran herdenkt dat veertig jaar geleden een einde kwam aan het bewind van sjah Mohammed Reza Pahlavi, een bondgenoot van de Verenigde Staten. Tussen het feestvierend publiek dat in de Iraanse hoofdstad Teheran de Islamitische Revolutie vierde, is een Amerikaanse vlag verbrand. (Foto: AFP)

Nabestaanden van een doodgeschoten Palestijnse politieman rouwen tijdens de begrafenis in het zuiden van de Gazastrook. De agent kwam samen met een andere man om het leven in een tunnel bij grens met Egypte. Ze hadden giftige gassen ingeademd. (Foto: AFP)

Rapper Cardi B neemt de Grammy in ontvangst voor beste rapalbum. Nog nooit eerder werd deze prijs gewonnen door een vrouwelijke soloartiest. De Grammy's, die gezien worden als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, zijn in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Los Angeles. (Foto: AFP)

Syriërs in het overstroomde vluchtelingenkamp Deir al-Ballut in de stad Afrin verplaatsen het drinkwater. (Foto: AFP)

Minister Eric Wiebes monteert met hulp van een scholier een zonnecel op het Augustinus College in Groningen, nadat hij er een gastcollege over het klimaatakkoord had gegeven. (Foto: ANP)